BEESD – Beesd raakte de afgelopen weken steeds verder in de problemen, maar tegen directe concurrent Buren was de ploeg net op tijd bij de les. Beesd won met 4-1, waardoor de ploeg niet meer direct kan degraderen en nu dus zeker is van de nacompetitie. Buren degradeert naar de 5e klasse.

Na een beroerde eerste helft, maakte Beesd na rust het verschil. Trainer Gert Heijsteeg was blij dat zijn ploeg zich wist te herpakken. “We hebben in de eerste helft niet veel weg gegeven, maar voetballend ook amper iets klaar gespeeld”, zag Heijsteeg. “Na rust hebben we het binnen een kwartier beslist al moet ik zeggen dat ik pas na de 4-1 echt gerust was.”

Strafschop
In de eerste helft gebeurde er lange tijd helemaal niks. Pas na een halfuur viel er iets te beleven: scheidsrechter Stap legde de bal bij Beesd op de stip. Buren profiteerde via Frank Stap die de 0-1 scoorde. Pas vijf minuten voor rust liet Beesd meer van zich zien. Na enkele kansen zorgde Frank Riddersma voor de op dat moment verdiende gelijkmaker.

Na rust klaarde Beesd de klus. Rens Bronk en Hans Kroeze bezorgden de thuisploeg een veilige marge. Tien minuten voor tijd bepaalde invaller Kevin Spronk de eindstand. Beesd speelt komend weekend nog tegen Jan van Arckel, daarna wordt duidelijk wie de tegenstander in de nacompetitie wordt. Beesd zal het daarin opnemen tegen vijfdeklassers Alem of MEC’07