Vanavond heeft de F1 een super prestatie geleverd. De boys mochten vanavond aantreden tegen Stedoco F1 de koploper in hun competitie. (1e klas) De eerste 10 minuten in de 1e helft bleef het gelijk op gaan. Na een perfect opgezette aanval en een uitstekende steekpass was het Luke de Boer die de 0-1 wist te scoren. Helaas was de vreugde van korte duur, aangezien we iets te veel ruimte op het middenveld lieten liggen en Stedoco hier dankbaar gebruik van wist te maken.  We gingen dus met een gelijkspel de rust in. In de rust is er uitgebreid gesproken over het verkleinen van de ruimte op het middenveld en het dekken van de steeds vrijstaande nr 11 van Stedoco.

De jongens hebben dit in de 2e helft perfect opgepakt en de eerste 10 minuten van de 2e helft hadden onze bekerBees(d)ten ook echt de overhand. Maar helaas wilde  het niet lukken om de kansen die wij kregen ook af te ronden. Na 15 minuten, toen de boys dachten de overwinning binnen te kunnen slepen,  was het Stedoco die dankbaar van de ruimte gebruik dachten te kunnen maken. Dachten….. want naast onze goed spelende verdediging was het onze keeper Bas van Schip die onze bekerdroom, als een ware kapitein,  nog niet wilde laten zinken.

De laatste paar minuten van de wedstrijd verliep het iets rommeliger, nog steeds goed, maar los van de tegenstander kregen ook de zenuwen een beetje de overhand. Gelukkig wisten de boys achterin het hoofd koel te houden en zullen de aanvallers van Stedoco nog wel een keer wakker schrikken van onze  Daan.  “huh…kwam hem net al tegen en nu weer en weer en hier en daar en nu weer pfff….”

Diezelfde Daan kreeg na een perfect uitgevoerde sliding, laat ik het voorzichtig uitdrukken…, in de laatste minuut van de wedstrijd een discutabele vrije trap tegen op een meter of 15 van onze goal.

Ook deze vrije trap en de daaropvolgende aanval wisten wij weer om te zetten in een tegenaanval en toen volgde het fluitsignaal.

Na een kort overleg is er besloten om, mede gezien het feit dat de teams echt aan elkaar gewaagd waren,  de wedstrijd te verlengen met 5 minuten.

Ook deze vijf minuten ging het gelijk op, dus uiteindelijk moest het aankomen op de penalty’s. Wederom na goed overleg besloten om alle boys een penalty te laten nemen……

Door een uitstekende redding van Bas, 2 missers en 3 uitstekend ingeschoten penalty’s van onze boys lieten de jongens van Stedoco het kopje hangen. Hier hebben onze boys dankbaar gebruik van gemaakt en vol vertrouwen wisten wij de penalty serie met 2-6 te winnen!

Door naar de halve finales…….een top prestatie en al helemaal gezien het feit dat de meeste spelers van dit team de beker vorig jaar daadwerkelijk mee naar huis mochten nemen.

Boys….jullie hebben wederom gevochten als leeuwen en voor elkaar…..Top!