Na enkele voetballoze weken mocht Beesd op zondag 11 maart eindelijk weer aantreden op Sportpark Molenzicht. Tegenstander vandaag was het sterke Alem. Een ploeg die vooral voor de winterstop zich liet gelden en met sterk spel de 1e periode wist te pakken. Na de winterstop hapert de motor echter bij de ploeg en dus lagen er zeker kansen voor Beesd.

Als er om twee uur afgetrapt wordt op de fraaie kunstgrasmat van Beesd wordt al snel duidelijk dat het geloof in eigen kansen voor Beesd zeker niet onterecht blijkt. Beesd begint sterk en bouwt al gauw een overwicht op. Na enkele speldenprikjes is het Rens Bronk die in de 8e minuut de openingstreffer maakt. Na een ingooi diep op de eigen helft van Alem jaagt hij goed door op de laatste man en snoept hij deze de bal af. Met een wippertje over de uitgekomen keeper laat hij deze kansloos en zet hij Beesd op voorsprong. Gesterkt door de voorsprong gaan de gastheren naar een ruimere marge op zoek en deze volgt al gauw. Het is Stefan van den Bosch met een sterke actie op links die de aanval inleidt. Hij houdt het overzicht en speelt breed op Jarno van de Water. Deze verlegt het spel met een pass naar de volledig vrijstaande Rens Bronk en voor hem is het een koud kunstje om 1 op 1 met de Alemse keeper de tweede voor Beesd en voor de spits zelf te maken. Doordat Alem nog weinig in het stuk voortkomt en Beesd sterk speelt, lijkt er weinig aan de hand voor de thuisclub. Echter is een bevlieging van middenvelder Lars Steenbekkers genoeg voor de snelle aansluitingstreffer. Hij krijgt te veel ruimte om naar binnen te dribbelen en haalt vanaf zo een 25 meter fraai uit en zijn schot vliegt buiten het bereik van keeper Wesley van de Werken in de linkerbovenhoek.

Beesd lijkt niet van slag na de 2-1 en creëert al gauw een kans aan de andere kant om de marge weer te vergroten, maar een schot van Jarno van de Water wordt geblokt. Tot overmaat van ramp krijgt Alem niet veel later een wel heel makkelijk gegeven penalty. Kevin Broekmeulen verzilvert het buitenkansje en zo staat het gelijk. Gesterkt door een sterke openingsfase gaat Beesd nog voor de rust op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na een afgeslagen bal is het Dyon van Bremen die met een goede crosspass Jarno van de Water bereikt. De keeper moet het antwoord schuldig blijven op zijn schot in de korte hoek en zo staat Beesd weer voor. Met nog zo een vijf minuten tot de rust lijkt Beesd dan ook met een voorsprong te gaan rusten. Er komen zelfs nog kansen om de marge te vergroten. Eerst is het Nick van Gameren die met een steekpass Jarno van de Water vrij voor de keeper zet, maar de snel uitgekomen keeper kan zijn poging onschadelijk maken. Een minuut later krijgt Beesd de kans op de 4-2 vlak voor rust als men een penalty verdient. Rens Bronk gaat achter de bal staan voor zijn derde van de middag, maar zijn poging is te slap en kan gekeerd worden. In de enerverende eerste helft blijkt de koek echter nog niet op voor de gasten van vandaag met de gestopte penalty, want ze weten zelfs nog een gelijkmaker te produceren. Na een vrije trap valt de bal met enig fortuin voor de voeten van Koen van Kessel en deze twijfelt niet om vanaf 7 meter raak te schieten. Een domper voor Beesd, want met een sterke eerste helft en drie doelpunten had de ploeg zichzelf moeten belonen door met een voorsprong te gaan rusten.

In de tweede helft blijkt dat de eerste helft beide teams energie heeft gekost, want het tempo ligt beduidend lager. Ook heeft Alem meer overwicht in de tweede helft al leidt dit zeker niet tot grote kansen. Als men al gevaarlijk dreigt te worden, is het de verdediging van Beesd die sterk de duels aangaat en enkele afstandsschoten worden goed onschadelijk gemaakt door Wesley van de Werken. Beesd loert op kansen in de omschakeling en die kansen komen er ook. Afstandsschoten van Dyon van Bremen, Stefan van den Bosch en Timo Warrens brengen de keeper van Alem echter niet in de problemen. In de slotfase krijgen beide ploegen nog een kans op de volle drie punten. Een vrije trap van Alem is hard, maar vliegt rakelings over het doel van Beesd. Aan de andere kant is het Stefan van den Bosch die na een snelle uitbraak richting de Alemse goal gaat. Zijn schot in de korte hoek wordt echter gepareerd en hierdoor blijkt de ruststand ook de eindstand.

Een gelijkspel waar Beesd vooraf voor getekend zou hebben, maar na een 2-0 voorsprong en een kans op de 4-2 overheerst toch het gevoel dat hier meer in gezeten had. Echter kan Beesd vertrouwen putten uit de sterke eerste helft en het vele gevaar dat men stichtte en de tweede helft, waarin de verdediging goed stond en geen enkele kans meer weggaf. De resultaten op de andere velden bleken na afloop zeker niet ongunstig voor Beesd en de marge op de onderste regionen is nog steeds redelijk groot. Echter met nog een flink aantal wedstrijden zal Beesd nog zeker aan de bak moeten om niet weer tegen degradatie te moeten strijden. Te beginnen volgende week uit in Kerkdriel tegen DSC. Een tegenstander die met een opmerkelijke opmars bezig is. Duidelijk was al na de thuiswedstrijd dat de ploeg te laag op de ranglijst stond gezien de kwaliteiten van de ploeg. DSC is ondertussen al 6 wedstrijden ongeslagen, dus het zal een lastige middag worden. Er zal afgetrapt worden om 14.30 op Sportpark Ipperakkeren.