5 uit 5 voor SJO Lingejeugd JO15-1

Nagenoeg het hele team van de JO13-1 seizoen 2021/2022 zijn de huidige competitie van start gegaan als JO15-1. Kyano in den Eng is helaas vertrokken naar M.V.V. Floris van der Blom komt nu uit voor de JO13-1. Igor Ouwerkerk en Lars van Lith zijn een meer dan welkome aanvulling van dit team. Dit laatste geldt ook voor 2 spelers welke vanwege de samenwerking met Rhelico zijn overgekomen; Stijn Lenters en Rocco van Lith.

Jeroen van Breemen heeft aangegeven dit team te zullen gaan begeleiden en is nog op zoek naar trainers voor op de dinsdag en/of  donderdag van 1830 tot 1945 uur. 2 welwillende ouders hebben aangegeven te willen assisteren wanneer nodig, maar het zou fijn zijn als we deze jongens een structurele oplossing kunnen bieden.

3-9 stond er een oefenwedstrijd in en tegen Heukelum op het programma. Lars van Lith wist het eerste doelpunt van dit seizoen op zijn naam te schrijven. Vervolgens wisten de spelers van Heukelum het onze jongens gedurende 20 minuten erg lastig te maken waardoor we tegen een 2-1 achterstand aankeken. Gelukkig wisten onze jongens zich vrij snel te herpakken en was het Collin van Wijk die zowel de gelijkmaker als het winnende doelpunt wist te maken. Het laatste doelpunt, ca. 25 meter en strak in “het kruis”, zal waarschijnlijk de boeken ingaan als het mooiste doelpunt van dit seizoen.

10-9 mochten de jongens voor het “eggie”. Een bekerwedstrijd in en tegen Ophemert. Het was even wennen om te spelen tegen een team welke de keeper zo hoog had staan dat het leek alsof ze met 2 spitsen aan het spelen waren. Uiteindelijk was het toch Collin van Wijk welke het eerste doelpunt van de wedstrijd wist te maken. Lars van Lith en vervolgens Matthijs van der Padt wisten het voorbeeld van Collin te volgen. De jongens waren waarschijnlijk in de veronderstelling dat de wedstrijd wel gespeeld zou zijn en schakelden een paar versnellingen terug. Ophemert wist hier dankbaar gebruik van te maken en binnen 20 minuten stond er een stand van 3-3 op het scorebord. Ook nu, net zoals tijdens de wedstrijd tegen Heukelum, wisten de jongens zich te herpakken en waren het Collin en 2 x Matthijs die voor zorgden dat we de eerste 3 officiële punten mee naar Beesd konden brengen. Daan van Breemen bedankt voor het invallen toen er vanuit het niets allemaal pijntjes begonnen op te spelen bij de boys….en deze vervolgens ook niet graag meer wilden spelen omdat ze zagen dat Daan het best goed deed.

17-9 mochten we voor de 2e bekerwedstrijd afreizen naar Inge. Vanwege de afwezigheid van een aantal spelers hebben wij een beroep moeten doen op Lisa, Faith en Tessa van de MO15-1, waarvoor dank. Alle drie de dames deden zeker niet onder voor de mannelijke leeftijdsgenoten echter konden ook zij niet voorkomen dat wij al vrij snel tegen een 1-0 achterstand aankeken. Nog voor rust waren het Igor en Lars die ervoor gezorgd hebben dat we met een voorsprong aan de ranja konden gaan. Helaas viel al vrij snel in de 2 helft de gelijkmaker echter waren het Collin en vervolgens Jamie welke onze 2e driepunter veilig wisten te stellen.

24-9 stond er een op het laatste moment ingeplande wedstrijd tegen Sleeuwijk JO15-3 op het programma. We zouden eigenlijk vrij zijn echter is Sleeuwijk vanuit de 3e klasse “teruggezet” naar de 4e waardoor zij bij ons in de poule terecht zijn gekomen. Reden hiervoor was het feit dat ze alles met dubbele cijfers verloren, volgens de teamindex te hoog zijn ingedeeld aangezien de betere goden van het team nu in de 15-2 of 15-1 spelen.  Aangezien wij vrij dachten te zijn hadden een aantal spelers al andere plannen dus voor deze wedstrijd een beroep gedaan op Raffael en Sem van de JO16-1 waarvoor dank. De jongens van Sleeuwijk begonnen vol goede moed aan de wedstrijd echter zakte deze al vrij snel in hun schoenen aangezien zij al binnen 15 minuten aankeken tegen een 3-0 achterstand welke alle 3 gemaakt werden door Lars van Lith. Respect voor de jongens van Sleeuwijk en hun begeleiding…ze bleven tot de laatste minuut positief en sportief en hebben met 18 tegendoelpunten ons sportpark verlaten. Niet leuk voor hun en ook niet leerzaam voor ons. Wel leuk om een keer te winnen met dit soort cijfers aangezien het vorig seizoen regelmatig ook andersom is geweest. Doelpuntenmakers van deze wedstrijd;
Lars van Lith 3
Igor Ouwerkerk 4
Matthijs van der Padt 4
Raffael 2
Sem 3
Hendrik van den Heuvel 1
Stijn Lenters 1

1-10 stond onze laatste bekerwedstrijd van deze fase op het programma. Wederom een uitwedstrijd dus afgereisd richting Giessen om het op te nemen tegen GRC14 JO15-2. Voor de wedstrijd is er tegen de jongens verteld dat dit wel eens een hele andere wedstrijd kon worden. Op papier een gelijkwaardig team, maar de jongens waren waarschijnlijk nog in de feeststemming en hadden een houding van niemand die ons iets kan maken. Al vrij snel werd het toch ook de jongens duidelijk dat dat we voor de eerste keer wel eens zonder punten van het veld zouden kunnen stappen.

Door een eigen doelpunt kwamen we ietwat gelukkig op voorsprong echter liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Net voor rust was het Lars van Breemen die de 1-2 op zijn naam wist te schrijven. In de rust, geweldig om te zien en horen, werden er afspraken gemaakt hoe ze/we het de 2 helft moesten aanpakken. “het staat niet goed, we moeten het veld breed maken op positie blijven en iedereen moet zijn mannetje goed in de gaten houden”. Het concrete doel was om er zsm nog eentje bij te prikken en vervolgens de wedstrijd rustig uit te spelen. GRC 14 had logischerwijs een heel ander doel voor ogen dus was het billenknijpen tot 10 minuten voor het einde van de wedstrijd. In de 60e minuut was het Matthijs die de 1-3 wist binnen te tikken waardoor er een flinke last van de schouders viel van het team en zij daadwerkelijk de wedstrijd netjes wisten te controleren en uit te spelen. Een shout-out naar Eva Kroeze en Faith van den Bosch…beide dames waren mede verantwoordelijk voor de driepunter terwijl beiden al een wedstrijd in hun benen hadden zitten.

5 wedstrijden gespeeld en alle 5 gewonnen. De jongens mogen trots zijn op zichzelf. In de 2e fase zullen zij/wij het ongetwijfeld zwaarder krijgen…maar deze 15 punten pakt niemand ons meer af.

“dit is een goed stel hoor” > aldus Theo Reitsma in ’88. Dit geldt zeker voor dit team en onze “vaste” vlagger Jan van Wijk….thanks Jan.