,

SJO Lingejeugd JO15-1 – Tricht JO15-1

Afgelopen zaterdag stond onze eerste wedstrijd in de 2e fase op het programma. Gezien het feit dat de jongens geen wedstrijd verloren hebben in de 1e fase, komen zij nu uit in de 3e ipv 4e klasse. (eigen schuld, dikke…. )  

 Onze eerste tegenstander in deze klasse was Tricht. Hendrik, Matthijs en Collin konden helaas niet aanwezig zijn. Daan en Brent zijn nog herstellende, dus werd een beroep gedaan op Raffael, Sem en Luuk. Omdat betreffende heren ook zelf een wedstrijd moesten spelen was het de intentie van de coach om hen niet al te veel speelminuten te geven. Echter na een enorm zwak begin van Beesd, vol met “Froetyloop(je)s”, vond de coach het toch nodig om drastisch in te grijpen. Met resultaat: Lars van Lith en 2 x Raffael zorgden ervoor dat we met een gelijke stand aan de ranja konden.  

In de kleedkamer heeft de coach, op een zo positief mogelijke manier proberen uit te leggen waar het aan schort. Toch kon hij zijn ongenoegen niet onder stoelen of (kleedkamer)banken steken en heeft de boys een duidelijke opdracht gegeven voor de 2 helft.  

De betreffende opdracht/boodschap is daadwerkelijk overgekomen aangezien de boys met een compleet andere instelling/inzet aan de 2e helft begonnen. Binnen 10 minuten stond er 5-3 op het scorebord, 2 x Raffael en vervolgens was het echt tijd om onze “huurlingen” hun welverdiende rust te geven.  

Al vrij snel volgde de 6-3 door Lars van Breemen en de 7-3 door Igor en was het tijd om de boel op slot te gooien. Het slot functioneerde niet helemaal zoals gehoopt, deur stond blijkbaar nog op een kiertje en daar wist Tricht dankbaar gebruik van te maken. Eindstand 7-4. Maar eerlijk is eerlijk, zonder onze “huurlingen” die we nodig hadden om alle ogen te openen en de rug te rechten, hadden de jongens wellicht voor het eerst dit seizoen zonder punten onder de douche gestapt. Dus Raffael, Sem en Luuk…enorm bedankt voor jullie bijdrage en inzet.  

Volgende week mogen wij het opnemen tegen SC Everstein welke hun 1e wedstrijd meer dan overtuigend gewonnen hebben tegen Theole.  We trappen om 09.45 uur af in Everdingen. Gelukkig zijn Collin, Matthijs en Hendrik dan wel van de partij en belangrijker nog is er geen programma in de Rodenburg voor deze leeftijdscategorie 😉