,

Zwaarbevochten driepunter voor Beesd tegen Willem 2

Beesd – Een week lang kon Beesd genieten van de 4-1 overwinning op buurman Rhelico. Een fantastische zaterdag voor v.v. Beesd waar het nog lang onrustig was. Een week later klopt Willem 2 op de deur van sportpark Molenzicht. Oorspronkelijk was deze wedstrijd in Tilburg gepland, maar door een evenement werd deze omgezet naar Beesd.

Om half 3 floot scheidsrechter Konings af voor het begin van de wedstrijd. In de beginfase had Beesd het betere positiespel in het veld, helaas bleven de grote kansen uit. Een grote kans voor Willem 2 kwam er wel na ongeveer 20 minuten spelen, een afstandsschot belandde aan de goede kant van de paal voor Beesd. Na een half uur spelen was het Beesd wat verdiend op voorsprong kwam. Een verre ingooi van Nick van Gameren werd door vele Beesdse en Tilburgse spelers gemist, Bram Wakker was wel attent en knalde de bal achter de goalie van Willem 2. Een aantal minuten later had Kevin Spronk de grootste kans voor Beesd om de score te verdubbelen, zijn poging belandde echter in de handen van de keeper.

In de tweede helft werd het spel van de rood-zwarten wat slordiger en werd Willem 2 wat sterker. Ondanks de druk van de Tilburgenaren kreeg Beesd de beste mogelijkheden om de score uit te breiden. In de laatste 25 minuten werd het toch alle hens aan dek voor de thuisploeg, maar door het harde werken kon Willem 2 geen gelijkmaker maker. Beesd scoorde wel, na 75 minuten spelen brak Jarno van de Water door de Tilburgse defensie. De vleugelaanvaller wist de vrijstaande Nick van den Burg te bereiken en hij schoot de bevrijdende 2-0 binnen. Na het doelpunt voerde Willem 2 de druk nog verder op. Doelman Jelle van Soelen was hierna belangrijk met een goede redding en een gestopte penalty. Toch kon de doelman van Beesd niet voorkomen dat Willem 2 5 minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnenschoot. Een hoge bal viel stil in de zestien en werd hard binnengeschoten door een Tilburgse aanvaller, 2-1. In de overige 5 minuten wist de Beesdse defensie zich staande te houden en werd de overwinning veilig gesteld.

Misschien heeft Beesd zich het onnodig moeilijk gemaakt in de tweede helft, maar mede door het keiharde werken blijven de drie punten op Sportpark Molenzicht.

Zo kent de ploeg van Dick Wammes een uitstekende seizoenstart met 6 punten uit 2 wedstrijden. Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen SV Top in Oss op de planning. Om 17.00 wordt er afgetrapt.