,

Zaterdag 24 juli 2021: Jeu de Boules toernooi 

Jeu de Boules, wie kent dat spel niet?

De gezelligheid, de uitdaging en het wedstrijdkarakter bieden veel aantrekkingskracht. Ook in de dorpen van West Betuwe zoals in Acquoy, Tricht, Beesd, Deil en Rhenoy wordt er gespeeld door tientallen mensen.

Het Jeu de Boulen is op zich wel bekend, maar mensen zijn aan de mogelijkheden van spelen zo dicht bij huis niet zo gewend. Daarom hebben Monique Daam uit Acquoy, Leon Versteegh uit Beesd en Erik van der Broek uit Tricht namens hun spelersgroepen initiatief genomen om het Jeu de Boulen in West Betuwe meer bekendheid te geven. In het besef dat ook bij andere dorpen initiatieven bestaan.

Het doel is bekender te worden, te verbinden, te verbreden en te verjongen. Zeker na de moeilijke coronatijd is Jeu de Boulen een uitstekende mogelijkheid om elkaar weer te ontmoeten.

Op zaterdag 24 juli wordt er een Jeu de Boules toernooi gehouden op sportpark Molenzicht van Voetbalvereniging Beesd, Sportstraat 7 in Beesd. Daar liggen tien banen in beschutte sfeer, waar capaciteit is voor 60 spelers. Het gaat om inlopen en kennismaken met de sport en spelen. Ballen zijn beschikbaar.

Het toernooi wordt gespeeld van 13:00 tot 17:00 uur.

Voor meer informatie: Leon Versteegh 06-12598816.