,

WKC sluit seizoen af bij Boerengolf in Enspijk

De prijzen werden zondag 3 juli j.l. al verdeeld. Het bleef spannend en de beslissing viel op de laatste speeldag. Richard Frehe werd voor de 3de keer eindwinnaar en hij mag de wisselbeker een jaar lang mee naar huis nemen. Tony van de Heuvel werd 2de en Martien van de Broek eindigde op de 3de plaats.

Martien van den Broek en Richard Frehe hadden beiden 35 doelpunten gescoord en penalty’s moesten uiteindelijk bepalen wie er topscoorder zou worden. Andre Waasdorp gaf Martien als mental coach net voor het nemen van de eerste penalty nog wat wijze raad mee en mede daardoor wist Martien keeper Pieter van der Wijck te passeren.

En zo werd Martien van den Broek topscoorder, maar voelde toch wel een beetje als een troostprijs. Martien gaf aan er volgend seizoen alles aan te gaan doen om die felbegeerde eerste plaats in de eindrangschikking voor zich op te eisen.

Patrick Piek sprak een woord van dank uit aan de bestuursleden Pieter van der Wijck, Henrie van Bremen en Anjo van Gameren voor hun inzet het afgelopen seizoen en daarna overhandigde hij de heren een mandje met alcoholische versnaperingen.

Hierna was er ook een officieel momentje.

Anjo van Gameren nam afscheid als bestuurslid. Wat sommigen niet weten is dat Anjo oprichter is van de WKC en dat deed hij in 2007.

U leest het goed, 15 jaar geleden kwam hij tijdens zijn werk in het Ziekenhuis in Gorinchem door een collega op het idee.

Spelers stopten om uiteenlopende redenen (meestal door tijdgebrek of blessures) met het spelen van reguliere competitie wedstrijden en zij gaan dan voor de club verloren.

Als alternatief zou men op zondagmorgen in een onderlinge competitie behouden blijven voor de club.

Kost minder tijd en is daardoor aantrekkelijk om te blijven doen.

De winnaars van de onderlinge wedstrijden krijgen 5 punten en ook de gescoorde doelpunten leveren punten op. Aan het einde van het seizoen is er dan een eindwinnaar en een topscoorder.

Prima idee van Anjo, maar het werd niet direct door iedereen met gejuich ontvangen.

Toenmalig voorzitter Wim Bolenius zag ook wel een negatief aspect. De kans bestond dat er spelers uit de reguliere competitie werden weggetrokken naar de WKC en teams uit de competitie met een spelerstekort werden opgescheept ten gunste van de WKC. Gelukkig bleek dit in praktijk niet het geval te zijn en werd het idee als snel een groot succes.

Een naam werd snel gevonden de Willy Kroeze Competitie en dus kon er op zondagmorgen even lekker met elkaar een balletje getrapt worden en daarna gezellig een biertje drinken.

Tijdens de wintermaanden lekker uitslapen en als het zonnetje weer gaat schijnen volgt de tweede helft van de competitie.

Nu vond Anjo het tijd om het stokje over te dragen. Hij blijft wel betrokken bij de WKC, maar niet meer als bestuurslid, met in zijn portefeuille  ‘Buitenlandse Zaken’ en ‘Afsluiting’.

Het bestuur van v.v. Beesd heeft waardering voor vrijwilligers die voor een lange periode bovenmatig presteren en 15 bestuurslid is niet niks en dus mocht Goof Dokman namens het bestuur een cadeaubon van ‘B Slijterij Beesd’ overhandigen. Anjo houdt van speciale biertjes en we hopen dat hij ook iets lekkers koopt voor zijn vrouw Lea en ze samen proosten op een lang en gezond leven

In de wandelgangen zingt de naam van Mark Kroeze rond als beoogd opvolger van Anjo en door sommige ingewijden werd zelfs al gefluisterd dat ‘de overdracht al rond is’….

We wachten af.

Eindstand 2021-2022: