WK Poule Beesd van start!

Het heeft 8 jaar geduurd, maar eindelijk is het weer zover: Oranje in actie op het WK voetbal! In de verzengende hitte in Qatar hoopt Nederland de derde plek uit 2014 minstens te evenaren toen Duitsland na een winnende treffer van Götze in de finale zich Weltmeister mocht kronen. Met zowel Götze als Oranje ging het na dit WK bergafwaarts en bij het WK in 2018 schitterden ze dan ook allebei in afwezigheid. Frankrijk maakte dat jaar zijn favorietenrol waar en pakte zo weer eens de WK-winst 20 jaar na het fameuze WK van 1998 (Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp!!).

Vorig jaar werd het uitgestelde Europees Kampioenschap gespeeld, waarin de Oranje Leeuwen roemloos ten onder gingen in de achtste finale tegen Tsjechië. Frank de Boer kon zijn spullen pakken en de KNVB greep terug naar de succescoach van 2014, Louis van Gaal. Kan hij ook dit jaar met Nederland hoge ogen gooien? Dat is de grote vraag.

De andere grote vraag is wie zich deze editie Koning Toto van Beesd en omstreken mag noemen. Vorig jaar was Edwin Tuller een van de weinige Nederlanders die wat te juichen had tijdens het EK, want hij ging er met de eerste plaats en bijbehorende hoofdprijs vandoor. Weet hij zijn titel te prolongeren of grijpt iemand anders dit jaar de winst?

Voetbal Vereniging Beesd en Uitspanning de Notenboom organiseren daarom ook dit jaar een mooie WK poule waarin uiteraard weer mooie prijzen te winnen zijn. Het inschrijfgeld is €10,-.

Inschrijven kan op https://vvbeesd.nl/wkpoule of via deze link.