,

WK Poule Beesd ten einde

Op vrijdag 28 oktober lanceerden v.v. Beesd en Uitspanning de Notenboom de WK Poule Beesd. Maar liefst 156 enthousiaste deelnemers schreven zich in en gingen deze sportieve uitdaging aan.
Een kleine maand later ging het WK van start. De eerste wedstrijd tussen Qatar en Ecuador was ook de start van de WK Poule. De eerste dagwinst werd een prooi voor 𝗟𝘂𝗰𝗮𝘀 𝗱𝗲 𝗕𝗿𝘂𝗶𝗻. De eerste speelronde vorderde en menig voorspeller heeft de nummer 1 positie gezien. Het was uiteindelijk 𝗣𝗮𝘂𝘀 die na ronde 1 bovenaan stond. Paus zakte hierna ver af in het klassement maar kwam op het einde weer sterk terug wat hem uiteindelijk een 10de plek oplevert.
In ronde 2 van de WK Poule heeft 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 eindelijk de koppositie te pakken. Alleen 𝗜𝗱𝗼𝗹 kon na de eerste wedstrijd in deze ronde heel even genieten van de nummer 1 positie maar kon dit niet lang vasthouden. In ronde 2 was het 𝗥𝗶𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗞𝗿𝘂𝗶𝘁 die de meeste punten binnenhaalde. Hoewel de ronde winst in principe niks oplevert lijkt het wel succes te hebben over het gehele klassement. Rik wist namelijk plek 4 te veroveren in de eindklassering, net buiten het podium.
Tijdens ronde 3 gaf 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 zijn eerste plaats niet meer uit handen. Achtervolger 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱 kwam iets dichterbij, maar bleef telkens steken op plek 2. In ronde 3 deed 𝗡𝗲𝗹𝗼𝗺 de beste zaken, hij pakte de meeste punten.
In de achtste finales melden meer voorspellers zich in de top. 𝗞𝗮𝘁 en 𝗠𝗶𝗸𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗲𝘀 lieten zich meerdere keren zien en ook ronde winnaar 𝗝𝗼𝗼𝘀𝘁 𝗱𝗲 𝗕𝗿𝘂𝗶𝗷𝗻 kwam dichterbij. 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 voorspelde echter subliem en hield de koppositie.
Ook in de kwartfinales wist niemand 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 te achterhalen in het klassement, al kwam Peter Bolland een aantal keer dichtbij. 𝗝𝗼𝗿𝗶𝘀 𝗣𝗲𝗲𝗸𝘀 was diegene die in de kwartfinale het beste presteerde.
In de halve finale, na 18 dagen, raakte 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 zijn nummer 1 positie kwijt. Na de eerste halve finale was 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱 al op gelijke hoogte gekomen, maar na de halve finale nummer 2 was het dan echt zover. Het was niet 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱 maar 𝗠𝗶𝗸𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗲𝘀 wie het stokje van 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 overnam. Net voor de finish wist hij de nummer 1 positie over te nemen. Tijdens de halve finales wisten 𝗛𝗮𝗻𝘀 𝗲𝗻 𝗝𝗼𝘆𝗰𝗲 𝗟𝗮𝘂𝗳𝗳𝗲𝗿 het meeste punten te scoren.
De finaleronde werd dus vreselijk spannend. Na de troostfinale van Kroatië – Marokko viel 𝗠𝗶𝗸𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗲𝘀 weer terug naar plek 3. 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱 zag eindelijk een gouden kroontje van de nummer 1 positie, deze moest hij wel delen met 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼. Alles kwam aan op de finale. 𝗣𝗲𝘁𝗲𝗿 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱 zat er warmpjes bij met een ingezet kroontje op een winnaar binnen reguliere tijd. Deze voorspelling werd door 2 doelpunten van Kylian Mbappe omgezet in minpunten, hierdoor haakte 𝗕𝗼𝗹𝗹𝗮𝗻𝗱 af in de titelstrijd. Het voorspellen van de wereldkampioen in de bonusronde maakte uiteindelijk het meeste verschil. 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 voorspelde hier Argentinië en 𝗠𝗶𝗸𝗲 𝘃𝗮𝗻 𝗪𝗲𝗲𝘀 koos Frankrijk. Na de zenuwslopende verlenging en penalty’s trok Argentinië aan het langste eind, groot feest in huize 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 dus. Met een minimaal verschil van 5 punten was de WK Poule winst voor 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼 binnen.
De volledige top 10:
1. Jordi van de Water (Choco08) 1145
2. Mike van Wees (Magic Mike) 1141
3. Lucas de Bruin (Lucas) 1115
4. Rik van der Kruit (Kruit) 1101
5. Peter Bolland (peterbolland) 1099
6. Patrick van den Hurk (KoningPatrick) 1096
7. Danique van de Water (Danique) 1091
8. Jordan Meegdes (Jordan) 1086
9. Goof Dokman (Goof Dokman) 1083
10. Collin Magis (Paus) 1076
In de finale ronde presteerde 𝗣𝗮𝘁𝗿𝗶𝗰𝗸 𝗣𝗶𝗲𝗸 het beste van iedereen. Nog een speciale vermelding voor 𝗕𝗮𝗿𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗟𝗶𝘁𝗵 die het in de bonusronde het meeste punten scoorden.
Nu we hebben gekeken naar de bovenste plekken is het natuurlijk ook tijd om te kijken naar de onderste plekken van de poule. 𝗡𝗶𝗰𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗕𝘂𝗿𝗴 leek lange tijd af te stevenen om de laatste plaats maar toch is het 𝗥𝗶𝗰𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗙𝗿𝗲𝗵𝗲 die uiteindelijk met plek 156 de ranglijst afsluit.
Graag bedanken v.v. Beesd en Uitspanning de Notenboom alle deelnemers van de WK Poule Beesd en hopen dat jullie met het EK van 2024 weer van de partij zijn.