Weekendoverzicht 29 en 30 oktober

Na een inhaal-/bekerweekend, waarin alleen Beesd Zondag 2 in actie kwam, konden alle teams van Beesd weer fris en fruitig aan de bak op een prachtige herfstdag. Voor de SJO Linge jeugd waren er enkel oefenwedstrijden, omdat de tweede fase van de competitie pas aankomend weekend begint. Helaas resulteerde het heerlijke najaarszonnetje niet in net zulke mooie resultaten, hieronder het overzicht:

Beesd 1

Het vlaggenschip van Beesd beleeft een moeilijke competitiestart met lastige tegenstanders en is nog zoekende naar de juiste formatie en chemie. Met Peursum kwam er ook deze keer een sterk team naar Molenzicht. Zeker in de eerste helft deed het team van Ben Frehe meer dan prima mee en was het misschien zelfs beter. Helaas scoorde Peursum vlak voor rust. De tweede helft was van een minder niveau en Peursum liep te makkelijk uit naar een ruime voorsprong van 0-4. Beesd maakte nog wel een eretreffer uit een mooie aanval, afgerond door Jarno van de Water.

Wedstrijdverslag: https://vvbeesd.nl/beesd-laat-zich-aftroeven-door-peursum/

Beesd 2

Na een knappe overwinning twee weken geleden tegen GVV’63 kwam vandaag kampioenskandidaat DESK uit Kaatsheuvel op bezoek. Al gauw werd duidelijk waarom deze ploeg bovenaan staat, want het was duidelijk de bovenliggende partij. Lang kon Beesd goed weerstand bieden, maar uiteindelijk gingen de gasten uit Kaatsheuvel met een verdiende 0-3 overwinning huiswaarts naar het Volk van Laaf.

Wedstrijdverslag: https://vvbeesd.nl/beesd-2-verliest-kansloos-van-de-marathonlopers-uit-kaatsheuvel/

Beesd 4

Was het dan het ongeslagen Beesd 4 dat vandaag de eer hoog kon houden? Het antwoord is nee. Zelfs de Beesdse Muur van het Vierde met 0 tegendoelpunten tot nu toe werd vandaag geslecht door HSSC’61. De fysieke tegenstander, die ook ambities heeft voor het kampioenschap, bleek vandaag te sterk voor de mannen van Mark Tuller. Het doelpunt van Sven van Heeswijk bleek helaas niet genoeg voor een punt en er werd verloren met 2-1.

Beesd VR1

Voor de vrouwen van Beesd was de vorige competitiewedstrijd zelfs al drie weken geleden. Het was dus lastig te bepalen waar de ploeg nu staat, vergeleken met de andere teams. In een spannende wedstrijd ging het gelijk op tussen Beesd VR1 en Well VR1, maar uiteindelijk trokken de vrouwen uit Well aan het langste eind. Uitslag 1-3. Doelpunt werd gemaakt door een van de topschutters dit jaar bij Beesd Anouk van Eggelen. Zou de Betuwse Haaland, Japie Verwolf, al zenuwachtig worden?

Beesd Zondag 2

Waar bijna alle teams vrij waren vorige week kwam Beesd Zondag 2 wel in actie voor de beker. Hierin bleek DSC 5 toch wel een klasse beter en ging men met 9-1 hard onderuit. Op zondag werd er weer gespeeld tegen een team uit Kerkdriel, maar deze keer was het DSC 6 dat afreisde naar Sportpark Molenzicht. Deze ploeg bleek beduidend minder, want het had niets in de melk te brokkelen vandaag tegen een sterk spelend Beesd. De ruime 6-0 winst was dan ook allerminst geflatteerd. Doelpunten werden gemaakt door Rick Bambacht (2), Marco Kroeze (2), Joost de Bruijn en Jordi van de Water. Beesd Zondag 2 is door deze overtuigende overwinning goed op weg naar de koppositie met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Topscorerklassement: https://vvbeesd.nl/topscorerklassement

SJO Linge jeugd

Officiële wedstrijden werden er afgelopen zaterdag niet gespeeld door de jeugd, maar het spelletje is natuurlijk zo leuk dat menig team besloot om een oefenwedstrijd in te plannen. Twee teams uit de jeugd kwamen in actie. De MO15 oefenden uit in Leerdam tegen LRC en dat bleek prijsschieten. De MO-15 won uiteindelijk met 15-0. Ook de JO15-1 van de SJO Linge Jeugd kwam in actie en dit team wist ook overtuigend te winnen met 5-1.

Wedstrijdverslag JO15: https://vvbeesd.nl/oefenwedstrijd-sjo-lingejeugd-jo15-1-buren-jo15-1j/

Techniektraining voor trainers en leiders SJO Linge jeugd op vrijdagavond

Niet alleen op zaterdag en zondag werd er gevoetbald, maar ook al op de vrijdagavond. Door Ben Frehe en Michael Schooneveld was er voor de trainers een avond techniektraining gepland met aandacht voor de theorie en de praktijk. Deelnemers werden flink aan het werk gezet op deze leuke en leerzame avond. Ben en Michael hartelijk dank!

https://vvbeesd.nl/techniektraining-trainers-leiders-sjo-lingejeugd/

 

Programma aankomend weekend:

https://vvbeesd.nl/programa-senioren/

https://vvbeesd.nl/programma-jeugd/

 

Afgelopen zaterdag werden de laatste teamfoto’s geschoten door Jochem van der Blom en hij had hierna nog tijd om een aantal mooie wedstrijdfoto’s te maken van Beesd 1, 2 en VR1 waarvoor we hem hartelijk willen danken. Hieronder een kleine selectie:

Nick van der Burg kopt jammer genoeg voor Beesd rakelings over

Vlak voor rust maakt Peursum de openingstreffer

Goede ingreep van Jorn van der Broek waarmee hij voorkomt dat Peursum eruit kan komen

Beesd 2 had het lastig tegen DESK. Vincent Peek probeert hier zijn tegenstander af te troeven

Rick Smits neemt de bal vol op de pantoffel

DESK heeft handen en voeten nodig om Dyon van Bremen van de bal te krijgen

Het was goed vertoeven op deze zonnige herfstdag, zoals hier te zien bij Beesd VR1

Well bleek net iets beter, Renske van Soelen poogt haar tegenstander hier de doorgang te beletten

Aan de inzet lag het niet aan de verbeten blik van Sam Grieser te zien om de bal af te pakken

De 6-0 overwinning werd door Beesd Zondag 2 op deze manier gevierd, iemand enig idee welk schouwspel we hier zien? Een moderne variatie van De Nachtwacht?