,

Weekendoverzicht 1 en 2 oktober

Na een competitie-opening met wisselende resultaten konden de verschillende teams van v.v. Beesd en de SJO Linge jeugd vandaag weer vol aan de bak. Op het programma stond o.a. de enige echte derby op het programma. Waar de jeugd samenspeelt dit seizoen kruisten Beesd en Rhelico op zaterdag de degens met elkaar. Verder speelde Beesd zondag 2 de eerste competitiewedstrijd en hierin haalde het team van Rens Bronk gelijk fors uit met als absoluut hoogtepunt een hattrick van verdediger/pinchhitter Michaël “Japie” Verwolf.

Een overzicht van de wedstrijden afgelopen weekend:

Beesd 1

Na de forse nederlaag een week eerder tegen SVS’65 (5-1) bood de derby tegen Rhelico de ideale mogelijkheid voor eerherstel. Na een sterke eerste helft gaat Beesd met een verdiende voorsprong de rust in na een doelpunt van Jens Kroeze, maar had de marge groter moeten zijn. In de tweede helft zijn de ploegen meer aan elkaar gewaagd en komt Rhelico op gelijke hoogte. Ondanks enkele kansen aan beide kanten wordt er niet meer gescoord en worden de punten gedeeld.

Wedstrijdverslag: https://vvbeesd.nl/beesd-en-rhelico-houden-elkaar-in-evenwicht-in-derby/

Ook was er een pupil van de week: https://vvbeesd.nl/pupil-van-de-week-tess-rijnbeek/

Beesd 2

De ploeg van Carl Kroeze trad aan met enkele nieuwe talenten (Bram Wakker, Guus van der Leije en Bart van Lith) en begon goed aan de wedstrijd tegen LRC 3. Het is Bram Kroeze (niet de zoon van) die Beesd 2 op voorsprong zet, maar het is ook Bram Kroeze die vlak rust kan inrukken met een rode kaart, evenals een speler van LRC 3. Met deze 10 tegen 10 situatie gaat LRC het beste om in de tweede helft en pakt dan ook de leiding. Hierna krijgt Guus kansen op de gelijkmaker, maar mist enkele goede kansen. In de slotfase maakt LRC nog de 1-3.

Wedstrijdverslag: https://vvbeesd.nl/bram-guus-en-bart-proeven-van-het-grote-tweede/

Beesd 4

Na winst in de eerste wedstrijd wordt al langzaam gesproken over het kampioenschap. Vandaag stond er een lastige klus te wachten voor het team van Mark Tuller, aangezien topschutter Mathé Nab aan het scouten was naar nieuw talent op Mallorca en dus afwezig was vandaag. Ook zonder Mathé werd de tegenstander van vandaag, MEC’07 3, moeiteloos aan de kant gezet. Een dubbelslag van Jordan Meegdes en een doelpunt van Leon Wibbeke waren genoeg voor de 3-0 winst.

Beesd zondag 2

Voor Beesd zondag 2 stond afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd op het programma. Van gebrek aan wedstrijdritme was geen enkele sprake. Met vlot combinatievoetbal werd BZS 5 van het kastje naar de muur gestuurd en was men blij dat de scheidsrechter van dienst geen blessuretijd bijtrok vandaag. Na 90 minuten stond er een afgetekende 1-7 op  Met 3 doelpunten leverde Japie Verwolf een grote bijdrage aan de de overwinning en hij is nu ook de topscorer van v.v. Beesd!

N.B. De wedstrijd van Beesd VR1 kon helaas geen doorgang vinden, omdat het hoofdveld afgekeurd werd en Beesd 1 moest uitwijken naar het kunstgras. Aankomende zaterdag komen zij wel in actie. Thuis om half 3 tegen ASH VR2.

SJO Linge Jeugd

Ook bij de jeugd kwamen afgelopen weekend meerdere teams in actie. Een overzicht van de uitslagen:

  • De JO19-1 won ook hun vierde wedstrijd van het seizoen en zij gaan soeverein aan kop in de competitie met een 100% score
  • De SJO Linge jeugd JO16-1 verloor nipt in een spannende wedstrijd met 4-5 van HSSC’61
  • In een doelpuntrijke wedstrijd in Beesd tegen de leeftijdsgenoten van Theole trok SJO Linge jeugd JO16-2 aan het langste eind, 6-5 winst
  • Ook SJO Linge jeugd JO15-1 heeft na vier wedstrijden nog een 100% score. Ook GRC’14 werd aan de zegekar gebonden (1-3). Eerder werd ook al de oefenwedstrijd tegen Heukelum gewonnen. Lees het verslag van dit team op de website (https://vvbeesd.nl/5-uit-5-voor-sjo-lingejeugd-jo15-1/)
  • De meiden van de MO15-1 verloren thuis met 0-3 van HSSC’61.
  • JO12-1 en JO12-2 liepen afgelopen weekend beiden ook tegen een nederlaag aan.
  • Voor de JO11-1 was er afgelopen weekend weer een overwinning te vieren. Het team won met 2-4 in Leerdam tegen LRC.

Programma volgende week:

https://vvbeesd.nl/programa-senioren/

https://vvbeesd.nl/programma-jeugd/

Ook staat er aankomende vrijdag een leuke kinderbingo op het programma in de kantine van v.v. Beesd. De kantine is om 18.30 open en de bingo begint om 19.00!

 

Zelf een wedstrijdverslag, wedstrijdfoto’s of een interessant bericht omtrent v.v. Beesd, de SJO Linge jeugd of een eigen elftal en wilt u dit delen met de rest van de vereniging? Stuur een bericht naar communicatie@vvbeesd.nl

Enkele foto’s van afgelopen weekend:

Nick van der Burg in duel om de bal

Opkomst Beesd en Rhelico voor de derby

De overwinning tegen BZS met ruime cijfers werd goed gevierd door Zondag 2

Mathé Nab keerde onverrichter zaken terug naar Beesd, maar keek terug op een succesvol scoutingsweekend in Mallorca. Ook keeper van Beesd 4 Edwin Tuller was tevreden over het (voetballende) talent op Mallorca.