,

Walking Football; Betuwse Bikkels Bokaal 2019

Op vrijdag 27 september 2019 is het 2e toernooi om de Betuwse Bikkels Bokaal gehouden op het sportcomplex van Vriendenschaar In Culemborg.  Tien ploegen streden om de eer. Geinoord, Theole, Dodewaard, Tricht, Vriendenschaar, Chac Maluku, Rhelico en 2 teams van onze eigen vereniging Beesd.

De Betuwse Bikkels van vv Beesd zijn op initiatief  en onder de inspirerende leiding van Sjors Wakkermans in 2018 gestart met walking football, inmiddels een aparte afdeling van de voetbalvereniging. Elke woensdagochtend, ongeacht de weersomstandigheden, wordt er geoefend en gespeeld op het kunstgrasveld van Molenzicht. Er zijn potentieel ruim 35 leden, waarvan er wekelijks tussen de 15 en 20 spelers aanwezig zijn.De leeftijden varieren van 59 tot 89 jaar. Met dit aantal is het mogelijk om meerdere teams van 6 spelers te formeren. De kwaliteiten varieren van ervaren en technisch bekwame senioren spelers tot fysiek sterke schoffelaars. Er heerst veel speelplezier en lol. Bewegen en plezier dus.

Het tournooi kende 2 poules van 5 teams en eindrondes. Geinoord heeft uiteindelijk gewonnen en de teams van Beesd zijn op de 7e en 8e plaats geeindigd. Met veel oefenen hopen we in komende tournooien beter te scoren.

In 2020 wordt het toernooi door Beesd georganiseerd. De trofee wordt dan voor de 3e keer uitgereikt. We zien er naar uit.