,

Valse start voor Beesd in seizoensopening

Na weken voorbereiding stond vandaag eindelijk de seizoensouverture op het programma voor v.v. Beesd. Er werd afgereisd naar Spijk voor een van de vele West Betuwse derby’s die de 4e klasse E rijk is. Eerder in de voorbereiding hadden beide ploegen al tegen elkaar geoefend (2-1 winst voor SVS’65), maar het is natuurlijk anders als het om het echt gaat.

Onder herfstige omstandigheden wordt er om 15.00 afgetrapt en het is SVS’65 dat in de eerste vijf minuten de toon zet. Gelukkig staat het vizier nog niet op scherp bij de gastheren en gaan er twee goede kansen verloren. Bekomen van de furieuze start komt Beesd langzaam beter in de wedstrijd, maar dit leidt niet gelijk tot kansen. De eerste echte kans is wel gelijk raak. Na balverlies in de opbouw bij Spijk combineert Beesd vlot over verschillende schijven en komt de bal uiteindelijk vrij voor de voeten van Jarno van de Water en deze rondt koeltjes af. Hierna heeft Beesd het betere van het spel en is het jammer dat een voorzet van Nick van der Burg na een goede individuele actie net te scherp is. SVS’65 zit op dat moment in een mindere fase, maar wordt door Beesd zelf terug in de wedstrijd geholpen. Na een hoekschop rond de 30e minuut lijkt keeper Stan Schaap gemakkelijk de bal uit de lucht te plukken, maar glipt deze helaas uit zijn handen. Felix Otte is er als eerste bij om SVS’65 op gelijke hoogte te brengen. Enkele minuten later misschien wel het bepalende moment van de middag. Na een uitbraak van Beesd over links besluit Jerzy Timmermans een grove charge in te zetten op Nick van Gameren. Met een serieuze enkelblessure kan hij niet verder en wordt hij vervangen door Bram Wakker. De rechtsback van Spijk mag niet klagen dat hij slechts met geel wordt bestraft. Beesd lijkt aangeslagen door deze actie en door de noodgedwongen wissel en tactische omzettingen is de ploeg van Ben Frehe het in de laatste tien minuten voor de rust helemaal kwijt. Uit weer een hoekschop weet Toufik el Almghar de bal via de binnenkant van de paal binnen te werken en na een slordigheid in de opbouw van Beesd is het dezelfde speler die van rand 16 de bal zuiver in de rechterbenedenhoek schiet. Zo gaan beide ploegen rusten met een 3-1 stand.

Na de rust blijft het spelbeeld onveranderd. Het is SVS’65 dat het tempo bepaalt en de meeste kansen creëert. Al snel kan Beesd alle aspiraties voor een resultaat in de ijskast zetten, want na matig uitverdedigen komt de bal eens te meer vrij voor de voeten van El Amghar en ook deze keer faalt hij niet vanaf rand 16 en zet zijn ploeg in een zetel met een hattrick en een 4-1 voorsprong. Duidelijk is dat beide ploegen het vanaf dit moment grotendeels wel geloven. SVS’65 probeert de score uit te breiden waar Beesd met de moed der wanhoop op zoek gaat naar een doelpunt om de marge te verkleinen. Hier slaagt Beesd echter maar matig in en de grootste kansen zijn dan ook voor Spijk, maar keeper Stan Schaap houdt de schade voor Beesd beperkt met enkele goede reddingen. De grootste kans voor Beesd is voor Kevin Spronk na slecht uitverdedigen van SVS’65, maar in twee instanties lukt het hem niet deze te verzilveren. Het slotakkoord is voor Spijk. Na een mooie opening op rechtsvoor is het Sam Muilenburg die na een individuele actie de bal koeltjes afrondt. De scheidsrechter heeft na stipt 90 minuten genoeg gezien van het voetbal en waarschijnlijk vooral de regen, want blessuretijd komt er niet bij.

Zo begint Beesd met een grote nederlaag en gezien het spelbeeld en de kansenverhouding is dat resultaat niet meer dan terecht. Bij vlagen speelde Beesd in het eerste halfuur nog wel goed, maar na de 1-1 was het enkel SVS’65 dat het spel bepaalde. Lang heeft Beesd niet om te treuren, aangezien aankomende zaterdag de derby tegen Rhelico al op het programma staat. Vorig seizoen won Beesd thuis met 4-1, maar in de laatste ontmoeting op Sportpark Boutenstein ging men met dezelfde cijfers pijnlijk onderuit. Aftrap is om 14.30 op Sportpark Molenzicht.

Foto’s: Jeroen de Bruin/ DBRN Fotografie