,

v.v. Beesd deelname aan de BZS Trophy

BZS Trophy is een internationaal jeugdvoetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door voetbalvereniging BZS waarbij Europese jeugdteams van topniveau strijden om de BZS Trophy. BZS doet met een regioteam jaarlijks mee en mag het dan opnemen tegen de voetbalsterren van de toekomst.

Terwijl de voorbereidingen voor de BZS Trophy in volle gang waren, kwam de selectie voor het BZS Regioteam eind juni voor het eerst ter kennismaking bij elkaar.

Vanuit de regionale verenigingen BZS, Beesd, Buren, RKTVC, Theole en Vriendenschaar, kregen 24 deelnemers de kans om dit mooie toernooi mee te maken. Met de deelname van AZ, Utrecht, Vitesse, Schalke 04, KRC Genk, Willem II en Dream Team Academy stond er een enorme uitdaging te wachten voor dit Regioteam.

V.V. Beesd werd vertegenwoordigd door Timo Torsy, Lars van den Broek en Biko van Mook.

Na de kennismaking begon het intensieve trainingsprogramma waarin 4 keer per week getraind werd zodat de spelers elkaar goed leerde kennen. Na de eerste trainingsperiode van twee weken werd het aantal spelers teruggebracht naar 18 spelers en werden de trainingen na een welverdiende vakantiebreak begin augustus hervat met de definitieve selectie voor het toernooi. De definitieve selectie voor het Regioteam zag er als volgt uit:

Achterste rij vlnr: Roan van Wijk (trainer), Daan van Dee, Ralph van Malsen, Seppe Kraaij, Mats vd Heiligenberg, Youri Blommers, Biko van Mook, Lars vd Broek, Quin Verweij, Bram Frantzen, Gill van Beurden (trainer) en Tolunay Sezer (trainer).

Voorste rij vlnr: Brian den Ouden, Seth Blondeel, Sil van Dalem, Youri Mol, Timo Torsy, Mic van Wijk, Guus Timmer, Yesse van Wijk en Cas Uijt de Haag.

Op 13 augustus mocht het Regioteam zich bewijzen in een oefenduel tegen DOVO JO17 die met 3-1 werd gewonnen. DOVO speelt in de 7de divisie dus was dat een mooie prestatie.

De week erna vond op 20 en 21 augustus de 2e editie van de BZS Trophy plaats. De poulewedstrijden werden op zaterdag gespeeld en onder grote publieke belangstelling trapte het BZS Regioteam het toernooi af tegen Vitesse. Alhoewel Vitesse te sterk was voor het Regioteam, wist het team zich goed te verdedigen en een doelpunt te scoren.

Op de tweede dag werden de verschillende finales gespeeld waarbij KRC Genk en Schalke 04 hun kwartfinales ruim wisten te winnen, won FC Utrecht nipt van Willem II en had Vitesse strafschoppen nodig om AZ te verslaan. Tijdens de halve finales kwam Vitesse twee keer op voorsprong maar KRC Genk wist de wedstrijd toch te keren en met 3-2 een finaleplaats uit het vuur te slepen. FC Utrecht en Schalke 04 ontliepen elkaar ook bijzonder weinig en na de 1-1 eindstand moesten strafschoppen de beslissing brengen. Daarin hield Schalke het hoofd koel en bereikte daarmee de finale tegen KRC Genk. In de strijd om de 7e en 8e plaats wist het BZS Regioteam zich nog een keer op te richten en sloot het toernooi af met een 2-0 overwinning en won bovendien de Fairplay prijs. AZ legde beslag op de 5e plaats door Willem II te verslaan met 2-1.

De strijd om de ereplaatsen was er eentje waar de spanning van afdroop. Vitesse sloeg toe na strafschoppen tegen FC Utrecht terwijl KRC Genk in een hoogstaande finale in de slotminuten Schalke 04 wist te verschalken en zo de grote winnaar werd van de BZS Trophy 2022.

De eindstand van het toernooi zag er als volgt uit:

  1. KRC Genk
  2. Schalke 04
  3. Vitesse
  4. FC Utrecht
  5. AZ
  6. Willem II
  7. BZS Regioteam
  8. Dream Team Academy

Wat kunnen terugkijken op een geweldig toernooi en een zeer leerzame ervaring voor onze V.V. Beesd spelers! V.V. Beesd wil BZS graag bedanken voor de organisatie van dit mooie toernooi.