Techniektraining trainers/leiders SJO Lingejeugd

Bij veel amateurclubs worden de jeugdtrainingen en dan met name van de lagere jeugdteams gegeven door ouders of bekende van de teams, zo ook bij onze SJO Lingejeugd.

Deze trainers hebben het beste voor met de teams en staan dag en nacht voor de jongens en meisjes klaar. Veel van hen hebben vroeger zelf ooit gevoetbald of voetballen nog en sommigen hebben nog nooit een bal aangeraakt maar willen toch graag het team van hun zoon of dochter trainen. Wat uiteraard super is, deze mensen zijn erg waardevol voor onze vereniging
Helaas ontbreekt het hierbij vaak aan structuur in de training en beschikt de club ook niet altijd over de juiste begeleiding en oefenstof hierin. Aan ervaring, structuur en oefenstof geen gebrek bij onze SJO Lingejeugd, maar toch waren Ben Frehe en Michael Schooneveld van mening dat het mogelijk moet zijn om deze ervaren krachten toch nog iets bij te kunnen brengen.

Afgelopen vrijdag is er een avond georganiseerd voor de leergierigen onder ons. Na het welkomstwoord en een korte introductie is Ben begonnen met het minst zware gedeelte van de avond: een stukje theorie. Na 3 kwartier was het tijd om e.e.a. in de praktijk te brengen

Na 2 minuten op het veld werd het pijnlijk duidelijk dat Ben en Michael gelijk hadden en deze avond niet voor niets georganiseerd was. Trainingsjassen gingen uit en de pareltjes op het voorhoofd weerkaatsten in het LED-licht.

Na ca. 1,5 uur vond Ben het welletjes en strompelden de deelnemers naar de kantine om onder het genot van een “gezonde” snack de vochtbalans te herstellen.

Al met al een zeer geslaagde avond die zeker een vervolg zal krijgen.

Ben, Michael enorm bedankt voor het organiseren van deze avond. V.V. Beesd bedankt voor de gastvrijheid, de hapjes en de drankjes. Deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme en inzet en een spoedig herstel gewenst.