,

Sparta’30 trakteert Beesd 2 in de kou op pepernoten en 3 punten

Sparta’30 trakteert in de kou op pepernoten en 3 punten!
Afgelopen zaterdag moest er op papier een lastige uitwedstrijd gespeeld worden tegen de mannen uit Andel. De wedstrijd begon een half uur later doordat de KNVB scheidsrechter niet op kwam dagen… Om half 1 kon er dan toch afgetrapt worden. De grensrechter van het eerste, die overigens een prima wedstrijd floot, was dan toch zo ver gekregen om te fluiten.

Vanaf de eerste minuut ging het er spannend aan toe en waren er al veel kansen. Helaas schoot in de 20e minuut een speler van Sparta’30 de bal mooi over Hidde heen na een dubieuze handsbal. Echter zag de scheids dit niet waardoor het doelpunt bleef staan. Kort daarna dribbelde Mels, die goed in de wedstrijd zat mooi de 16 binnen, wat ook meteen zijn laatste actie was. De rechtsbuiten werd namelijk wat lomp onderuit getrapt in de zestien waardoor hij geblesseerd uit viel, maar wel een penalty kreeg. Deze werd goed afgerond door Hans waardoor de 1-1 op het scorebord stond. Vlak na de aftrap kreeg Sparta’30 meteen een goede kans maar gelukkig hield de kruising het scoren tegen. In de 44e minuut kwam Beesd via Jeroen van Gameren op een 1-2 voorsprong. Door een mooi actie van Frank die de voorzet uitstelde tot dat hij langs de man was gesprint kon Jeroen een niet te missen kans tegen de touwen aan schieten. Echter moest Hidde met een katachtige redding op de lijn nog in actie komen om zo in de 48e minuut de stand op 1-2 te houden.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Er werd goed gevoetbald en hard gewerkt. Dit resulteerde in een hoop kansen over en weer waar Hidde vaak in actie diende te komen. Koen kon de score nog vergroten maar bedacht op het laatste moment dat een stiftje niet zo handig was waardoor die een niet te missen kans om zee hielp; maakt niet uit Koen kan de beste overkomen. Tot het laatste moment moest er hard gewerkt worden, maar uiteindelijk werden de drie punten over de streep getrokken en was het een zwaarbevochten overwinning!

 

Wekelijkse analyse van Mels:
GEZOCHT: PLATTE KAR VOOR BEESD 2!!!
Het is tijd dat de technische staf een mooie platte kar gaat uitzoeken voor ons teampje. Deze koude zaterdag begonnen we een ruim half uur later omdat de scheids zich verslapen had. Na ongeveer 15 minuten op achterstand, maar een goede mooie knappe blonde buitenspeler dribbelde de bal de 16 in en kreeg daar toch een doodschop van een lelijke dikke verdediger. Hans schoot de penalty die erop volgde goed in. En dan vlak voor de rust een 1000% kans voor buik, 2-1 rust.
Na de rust veel kansen aan beide kanten maar de stand bleef staan. Goede pot, 3 punten mee naar ons clubje!

 

Man of the match:
Wat een moeilijk pot om een best speler eruit te halen. Zeker Sven AKA El Torro maakte alle vuile meters goed. Maar de strijd om de prijs ging tussen Damian en Hidde maar toch de keeper ging er met de MOTM vandoor.
Mooie reddingen en goeie uitstraling hebben het voor meneer Schooneveld toch over de streep getrokken.

 

Aankomende zaterdag staat er een thuiswedstrijd tegen Zwaluw VFC op het programma. Beesd 2 zal het bij afwezigheid van Carl Kroeze om 13.30 moeten doen met interim-coach van der Werken voor een frisse jeugdige blik.