,

SJO Lingejeugd JO15-1 – Haaften JO15-1 = einde ongeslagen reeks 

SJO Lingejeugd JO15-1 – Haaften JO15-1 = einde ongeslagen reeks 

Nadat Theole ons vorige week letterlijk en figuurlijk in de kou heeft laten staan door niet op te komen dagen, mochten we vandaag aantreden tegen Haaften JO15. 

We mochten voor het eerst dit seizoen aftrappen op het hoofdveld en gezien onze selectie fijn dat er hier nog extra stoelen stonden.   

Na een enorm zwak begin van onze jongens keken we al snel aan tegen een 0-2 achterstand. Wat we ook probeerden het wilde allemaal maar niet lukken. Passes kwamen niet aan, duels werden verloren en de bal wilde er simpelweg niet in. Na de 0-3 en zelfs 0-4 gingen de kinnen naar de borst en de gezichten op onweer.  

Onweer was tijdens de rust ook van het gezicht van de coach af te lezen. Niet eens zozeer vanwege de achterstand, maar wel vanwege het feit dat de jongens op elkaar begonnen te mopperen.  

Neuzen in de rust weer dezelfde kant op gezet en  vol goede moed begonnen aan de 2e helft. We begonnen beduidend beter en de bal is nagenoeg niet op onze helft geweest, wat een compliment waard is. Echter de bal wilde er maar niet in. In een tijdsbestek van 5 minuten hebben we 2 x de kans gekregen om vanaf 11 meter te scoren, maar helaas. Hendrik wist de eretreffer op zijn naam te schrijven en op basis van de 2 helft had er eigenlijk veel meer ingezeten. Meer dan voldoende kansen gehad, maar we wisten de bal niet in het net, zelfs niet in het vangnet achter de goal te krijgen. ( er drijven nog 4 ballen ergens in de Linge, er zullen er waarschijnlijk 6 gevonden worden bij het plukken van de appels komend seizoen en waarschijnlijk liggen er ook een stuk of 10 op Boutenstein) Anyway, Haaften wist de wedstrijd vervolgens professioneel uit te spelen, jongens leren veel van de wedstrijden op tv en zo hebben wij onze 1e wedstrijd sinds de zomer verloren.

Wennen aan het hoofdveld, spanning om op hetzelfde veld te mogen spelen als ons vlaggenschip, of stiekem toch door een avondje Rodenburg weer te laat naar bed? We weten het niet, maar zullen het komende zaterdag ongetwijfeld beter doen. Komende zaterdag trappen we om 1215 uur af in Gorinchem tegen SVW JO15-2.