, ,

Ruime nederlaag voor Beesd tegen Groot-Ammers

Na een week rust door het oneven aantal teams in de competitie kon Beesd deze zaterdag vol aan de bak tegen Groot-Ammers. Een onbekende tegenstander, maar aangezien de ploeg vorig jaar na een spannende nacompetitie degradeerde, mocht duidelijk zijn dat er vandaag waarschijnlijk tegen een van de titelkandidaten gespeeld zou worden.

Dat er vandaag een sterke tegenstander staat, wordt dan ook al snel duidelijk. Met veel dynamiek en positiewisselingen maakt Groot-Ammers het Beesd vanaf minuut 1 moeilijk en hebben de gastheren veelvuldig balbezit. Waar Groot-Ammers de rust aan de bal houdt en makkelijk combineert, heeft Beesd in de eerste helft alle moeite om de bal meer dan vijf keer naar dezelfde kleur te spelen. De elf van Ben Frehe grossieren dan ook in balverlies, ogen ongeïnspireerd en mat en komen er dan ook logischerwijs amper aan te pas. Al enkele keren is Groot-Ammers gevaarlijk geweest, voordat ze verdiend de scoren openen. Een vrije trap vanaf 25 meter kan in eerste instantie nog gekeerd worden door keeper Stan Schaap, maar in de rebound is topschutter Luuk Kuylenburg alert en kan eenvoudig de 1-0 binnen tikken. Vlak hiervoor had Beesd de enige kans van de eerste helft, maar een volley van Kevin Spronk na een goede counter gaat langs de verkeerde kant van de paal. Na de openingstreffer komen er al gauw mogelijkheden voor Groot-Ammers om de marge te vergroten en dit gebeurt dan ook niet veel later. Deze keer is het Sem van der Grijn die gemakkelijk kan scoren. Nog voor de rust is de wedstrijd gespeeld als Luuk Kuylenburg met zijn tweede van de middag de 3-0 op het scorebord zet. Een ruststand waar werkelijk niks op af te dingen is. Extra domper voor Beesd in de eerste helft is het uitvallen van aanvoerder Kevin Kruissen.

Hoewel de wedstrijd gespeeld is door de ruime voorsprong van Groot-Ammers tapt Beesd gelukkig in de tweede helft uit een heel ander vaatje. Waar in de eerste helft Beesd niet alleen zeer slecht voetbalde, maar ook nog eens mat en laconiek oogde, toont het elftal vanaf de hervatting strijdlust en legt men veel meer energie in de wedstrijd. Dit leidt dan ook al snel tot grote kansen. Binnen vijf minuten lijkt Jens Kroeze de eerste treffer van Beesd te gaan maken als hij zijn tegenstander te snel af is en 1 op 1 met de keeper kan. Echter trekt de verdediger van Groot-Ammers aan de noodrem, maar waar iedereen overduidelijk ziet dat hier een rode kaart op zijn plaats is, trekt, de verder prima leidende, scheidsrechter een gele kaart. Een onbegrijpelijke beslissing. Vervolgens worden meerdere kansen door Beesd om zeep geholpen. Waar Beesd al sinds de start van het seizoen moeite heeft met scoren, blijkt Groot-Ammers daar geen enkele last van te hebben. De eerste twee goede uitbraken van de gastheren na de rust zijn allebei raak en zo staat er na 65 minuten een veelzeggende 5-0 op het scorebord. Na 70 minuten krijgt Beesd een grote kans om ook op het scorebord te komen. Een goede actie van Jens Kroeze op de rechterflank en een perfecte voorzet wordt bij de tweede paal door Jarno van de Water helaas recht op de keeper gekopt. Uiteindelijk krijgt Beesd alsnog de verdiende eretreffer in de tweede helft. Na een kopbal in de 16 constateert de scheidsrechter een handsbal van Groot-Ammers en legt de bal op de stip. Het buitenkansje wordt verzilverd door aanvaller Nick van der Burg, 5-1. In de slotfase van de sportieve wedstrijd komt Groot-Ammers nog een keer tot scoren. Stefan Ros kan vogelvrij uithalen in de 16 en doet dit feilloos met een schot in de linkerbovenhoek. Noemenswaardig is nog dat de JO19-spelers Deacon Kemker en Thijs van Lith deze middag hun debuut maakten voor Beesd 1 en dit meer dan verdienstelijk deden in een lastige wedstrijd.

Zo vertoeft Beesd na drie wedstrijden in de onderste regionen met slechts een punt. Gelukkig is het seizoen nog lang en bood de tweede helft genoeg positieve aanknopingspunten. De eerste helft toonde alleen dat er ook minstens zoveel verbeterpunten zijn. Met slechts drie doelpunten in drie wedstrijden, waarvan slechts 1 uit open spel is duidelijk dat de doelpuntenproductie omhoog moet om resultaten te gaan halen. De komende twee weken kan daar mooi aan gewerkt worden, want ook aankomende week is een voetbalvrij weekend. Op 29 augustus staat er een thuiswedstrijd tegen Peursum op het programma, waarschijnlijk ook een goede ploeg. Aftrap is om 14.30 op Sportpark Molenzicht!