, ,

Ploeg als Beesd pakt drie punten tegen Noordeloos

Na een aantal weken rust mocht Beesd vandaag eindelijk weer eens aan de bak. Op een zonovergoten Molenzicht kwam Noordeloos op bezoek. Op de ranglijst slechts een paar plekken boven Beesd, maar het verschil in punten is een stuk groter.

Dat verschil in de punten was niet terug te zien op het veld vandaag. In een rommelige eerste helft van beide kanten is goed voetbal spaarzaam en zijn de kansen op een hand te tellen. Het is Noordeloos dat de als eerste de score kan openen. Na een goede individuele actie kan spits Patrick Slijkoort alleen op keeper Jelle van Soelen af, maar deze weet hem het score te beletten met een goede redding. Beesd heeft het veldoverwicht, maar voetbalt tamelijk onrustig met veel balverlies of slordige passes tot gevolg. Na een mooie lob van Sven van den Broek op Kevin Spronk kan laatstgenoemde vanaf de achterlijn de bal terugtrekken, maar er is niemand in de doelmond om de bal in het doel te werken. Ook sticht Beesd gevaar uit een scherpe corner van Nick van Gameren, maar kan deze op de doellijn weggewerkt worden. Vlak voor rust pakt de ploeg van Ben Frehe alsnog de voorsprong. Na een razendsnelle uitbraak en goede dieptebal van linksback Kevin Spronk kan Nick van der Burg er op links vandoor. Hij heeft een perfecte voorzet in huis en bij de tweede paal hoeft Jarno van de Water met zijn hoofd de bal alleen nog maar het laatste zetje te geven en zo komt Beesd op 1-0.

In de tweede helft worden de supporters allerminst verwend en zal men zich afvragen of het hier niet om een rugbywedstrijd gaat. Met de wind in de rug hanteert het voetballend onmachtige Noordeloos alleen nog maar lange halen in de hoop dat er eentje goed valt. Het centrale duo Kevin Kruissen en Daan Pellicaan staat als een huis en bij de enkele keer dat Noordeloos wel tot een schot kan komen, is keeper Jelle van Soelen bij de les om zijn doel schoon te houden vandaag. Waar Beesd in de eerste helft de score opende uit een snelle uitbraak doet het elftal in de tweede helft nogmaals. Na een combinatie met Jarno van de Water is het de opgekomen Kevin Spronk die op kan komen richting het vijandelijke doel en de keeper van Noordeloos verrast met een harde uithaal. Door de 2-0 voorsprong zit Beesd op rozen en is de wedstrijd beslist. In het vervolg laat Beesd na om de marge te vergroten, zo zijn twee levensgrote kansen niet aan Jarno van de Water besteed. Zo kabbelt de zeer sportieve wedstrijd onder de goede leiding van scheidsrechter Van Doesburg langzaam richting het einde.

Zo pakt Beesd de eerste driepunter in het nieuwe jaar en is op het resultaat niks af te dingen. Een dik verdiende overwinning voor de hardwerkende ploeg vandaag. Op de ranglijst stijgt men twee plekken naar de negende plaats, maar is het gat op nummer 8 Noordeloos groot te noemen met 9 punten. Aankomend weekend zal het gat in ieder geval niet kleiner worden, want dan is Beesd vrij en zal er gewerkt worden aan de teamspirit met een weekend weg. Over twee weken is de volgende competitiewedstrijd tegen titelfavoriet Groot-Ammers. Om half 3 is de aftrap op Sportpark Molenzicht!