Na de smadelijke 4-1 nederlaag in de derby tegen Rhelico een week eerder was herstel geboden voor Beesd vandaag. Herstel bleef uit en Beesd leed daarmee de tweede nederlaag op rij. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Rhelico was de nederlaag vandaag totaal onnodig.

Om half drie trappen de gasten uit Oss af en al snel komt de ploeg op voorsprong. Na een lange bal van achteren, eigenlijk het enige wat de ploeg kan, grijpt de defensie van Beesd weifelend in, waardoor een voorwaartse van Margriet de bal meeneemt. Max Brouwer trekt aan de noodrem om een vrije doortocht te voorkomen en de scheidsrechter wijst als gevolg hiervan terecht naar de stip. De jeugdige keeper van Beesd vandaag Hidde Schooneveld zit in de goede hoek bij de penalty van Joey van Lith, maar de bal is zuiver en hard genoeg om alsnog de Osse ploeg op voorsprong te zetten. Beesd moet vroeg in de achtervolging en na enkele gevaarlijke uitbraken komt het elftal van Dick Wammes verdiend op gelijke hoogte na iets meer dan tien minuten. Stefan van den Bosch heeft een keurige dieptebal op maat in huis op Jarno van de Water. In de 16 kapt deze zijn directe tegenstander uit en met links krult hij de bal fraai in de verre hoek, 1-1. Beesd gaat hierna op zoek naar de voorsprong en hiervoor krijgt de ploeg de kans op een presenteerblaadje van Margriet nadat de aanvoerder van Margriet een domme overtreding in de 16 maakt. Kevin Kruissen schiet de bal in dezelfde hoek als eerder de buitenspeler van Margriet, maar helaas voor Beesd is de poging niet hard en ver genoeg in de hoek en kan de Osse keeper redding brengen, waardoor het 1-1 blijft. In de eerste helft blijft Beesd de dominante partij en Margriet kan hier weinig tegenover stellen behalve flink wat verbaal geweld. Werkelijk elk fluitsignaal van de leidsman vandaag kan rekenen op commentaar van de gasten uit Oss. Echter is het wel Margriet dat nog voor de rust de leiding pakt. Na een afgeslagen vrije trap wordt de bal opnieuw ingebracht en hoewel Simon Gruntjes de bal volledig verkeerd op zijn scheenbeen raakt, zeilt deze over de kansloze Hidde Schooneveld en schenkt hij Margriet opnieuw de leiding.

Waar Beesd in de eerste helft nog de bovenliggende partij was en met regelmaat goed voetballend tot kansen kwam, is de tweede helft van beide kanten nogal rommelig. Margriet blijft bij zijn strijdplan van lange ballen pompen in de hoop dat er een goed valt en waar Beesd het lastig mee heeft, maar echt grote kansen creëert men niet. Echter kan Beesd ook lange tijd niet echt gevaarlijk worden. Wel is het Beesd dat opnieuw op gelijke hoogte komt. Na een goede individuele actie van linksbuiten Nick van der Burg en dito voorzet kan de bal bij de tweede paal ingekopt worden door Jarno van de Water, maar zijn kopbal is niet erg best. Met enig geluk belandt de bal wel bij de tweede paal waar spits Nick van Gameren alert is om de bal van dichtbij in het doel te jagen en zo Beesd op 2-2 te zetten. Weer een gelijkmaker en weer gaat Beesd op zoek naar een eerste voorsprong deze middag, maar weer valt deze aan de andere kant. Uit een hoekschop van Margriet is het aanvoerder Yasin Erdem die bij de eerste paal mooi binnen knikt voor de 2-3 en weer kan Beesd in de achtervolging. Margriet leunt achterover en gokt op een snelle uitbraak om de marge te vergroten en slaagt hier bijna in, maar Hidde houdt de schade beperkt voor Beesd. Een kwartier voor tijd komt Beesd met een man meer te staan, nadat Yasin Erdem ondanks herhaalde waarschuwingen commentaar blijft leveren op de leidsman en met zijn tweede gele kaart kan vertrekken. Hierna is het eenrichtingsverkeer richting de goal van Margriet, maar het houdt in de slotfase voetballend niet over bij Beesd en echt grote mogelijkheden blijven daarmee uit. Net als in de eerste helft besluit Margriet een handje te helpen, want na een domme en onnodige overtreding legt de leidsman voor de tweede keer de bal op de stip. Deze keer gaat Jarno van de Water achter de bal staan, maar zijn poging gaat hopeloos naast de goal. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en zo eindigt ook deze zaterdag voor Beesd in mineur.

Beesd zit duidelijk in een mindere fase en gekeken naar de tegenstander van volgende week staat het team een zware klus te wachten om aan deze fase een einde te maken. Er staat een verre uitwedstrijd op het programma naar Helmond waar aangetreden zal worden tegen koploper De Braak. Om 16.30 wordt er afgetrapt tegen de Helmondse ploeg waar eerder dit seizoen nog kansloos met 8-0 van verloren werd.