Onthulling nieuwe naam en clubkleuren

Zaterdag 8 april hebben we de nieuwe naam en clubkleuren bekend gemaakt. Dankzij jullie grote enthousiasme hebben we in twee rondes onze nieuwe naam democratisch gekozen: voetbalvereniging BRC (Beesd Rhelico Combinatie)! 

Het was een spannende strijd tussen met name BRC en Linge United. Op de derde plaats is de naam Lingevogels geëindigd. Ook de nieuwe clubkleuren hebben we met elkaar gekozen.

Zaterdag hebben Luuk, Lars en Tess ons nieuwe tenue en trainingspak getoond. Vanaf september spelen alle jeugd- en seniorspelers in dit nieuwe tenue. Aan het einde van dit seizoen dienen alle spelers hun huidige tenue in te leveren. Dit tenue hebben spelers in bruikleen gekregen, en doneren we aan sportclubs in Roemenië. Om vanaf september echt als 1 nieuwe vereniging te trainen en spelen worden de huidige tenues ook niet meer gedragen, ook niet tijdens een training.

Officieel fuseren we pas per 1 juli 2024. Dat heeft te maken met de regels van de KNVB. Tot die tijd heten we naar KNVB regels  SJO BRC 2024 en SSA BRC 2024. Dat staat voor Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO) en Samenwerkende Senioren Afdeling (SSA). De jaartallen voegen we ook toe om te voldoen aan KNVB regels. Die vervallen als we volledig als vereniging zijn gefuseerd.

De onthulling van de naam, het logo en de nieuwe clubkleuren vond plaats na de allerlaatste derby tussen Beesd en Rhelico. Deze spannende wedstrijd eindigde na een gelijkmaker in de laatste minuut met 2-2. Wethouder Van Stappershoef was erbij, en reikte ook de prijs uit aan Bo van Bremen voor het indienen van de winnende naam.

Speciale dank gaat uit naar Drukkerij Kemker voor het ontwikkelen van ons nieuwe logo, naar Fictief Standbouw en S4U voor het mede organiseren van de grootse onthulling.

Het nieuwe logo verbeeldt de Linge, die de verbinding is tussen onze zeven dorpskernen.