,

Onnodig puntverlies in slotfase voor Beesd tegen FC Drunen

Waar menig team in de competitie van v.v. Beesd vandaag vrij was in verband met carnaval mocht de ploeg van Dick Wammes afreizen naar het Brabantse FC Drunen. Sinds kort heeft deze zondagclub ook een eerste elftal op de zaterdag. Onder perfecte weersomstandigheden met een heerlijk voorjaarszonnetje werd er om 14.00 afgetrapt.

Al snel tekent zich deze middag een duidelijk spelbeeld af, namelijk een v.v. Beesd dat constant in de aanval is, de ene na de andere grote kans creëert en FC Drunen kan enkel tegenhouden en de schade beperken. Al in de openingsfase is er de eerste grote kans voor Beesd, maar Jens Kroeze kan de bal niet genoeg beroeren met zijn hoofd. De kansen voor Beesd op de openingstreffer volgen elkaar in hoog tempo op, maar het vizier staat deze middag verre van scherp. Uiteindelijk pakt Beesd wel de verdiende voorsprong na iets meer dan een kwartier. Na een goede actie van rechtsback Joery Pippel heeft hij oog voor de inkomende Stefan van den Bosch. Na een balletje breed neemt Stefan de bal in een keer op de slof en deze vliegt prachtig in de rechterbovenhoek, 0-1. Gesterkt door de voorsprong gaat Beesd op zoek naar meer doelpunten en de kansen blijven zich opstapelen. Kevin Kruissen kan na een goede voorzet van Bart van Lith van dichtbij uithalen, maar schampt slechts de bal, Kevin Spronk kan in de 16 na een balletje breed van Nick van Gameren net niet helemaal goed uithalen en ook een tweede kopkans is niet aan Jens Kroeze besteed. Vlak voor rust krijgt Beesd misschien wel de grootste kans om de voorsprong uit te breiden wanneer spits Nick van Gameren op links doorkomt en 1 op 1 met de keeper komt. Zijn poging in de korte hoek is goed bedacht, maar gaat helaas langs de verkeerde kant van de paal. Zo gaan beide ploegen aan de thee met een 0-1 stand en daar mag de Drunense ploeg mee in zijn handen knijpen.

In de tweede helft is het spelbeeld lange tijd weinig anders dan in de eerste helft, al zet Drunen wel meer daadkracht er tegenover en komt Beesd tot minder kansen dan in de eerste helft. Echter krijgt men nog genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. Zo kan Nick van der Burg na een goede voorzet van dichtbij uithalen bij de tweede paal, maar stuit hij op de Drunense doelman. De vrees voor een aloude voetbalwet dat als je hem zelf niet maakt de tegenstander het wel doet, sluipt langzaam steeds meer in de wedstrijd en Beesd krijgt na 76 minuten al een flinke waarschuwing. Na een foutieve pass in de opbouw heeft een Drunense aanvaller alle tijd en ruimte om een hoek uit te kiezen in de 1 op 1 met doelman Jelle van Soelen, maar hij krijgt het wonderwel voor elkaar de bal naast te schieten. Helaas voor Beesd blijkt deze waarschuwing niet aan te komen en komt de Drunense ploeg in de laatste minuten van de wedstrijd alsnog op gelijke hoogte. Na een dieptepass op links krijgt een Drunense verdediger een vrije doortocht op links en deze faalt niet, 1-1. Niet veel later fluit de leidsman voor het laatst deze middag.

Zo leidt Beesd in de slotfase kostbaar puntverlies en was dit vooral totaal onnodig. Te lang stilstaan hierbij is niet nodig, aangezien aankomende zaterdag alweer de volgende wedstrijd zich aandient. Om 14.30 treedt Beesd thuis aan op Sportpark Molenzicht tegen v.v. Kerkwijk. Deze ploeg heeft drie punten meer dan Beesd en heeft na de winterstop twee zeer overtuigende overwinningen geboekt, dus Beesd kan beducht zijn op een sterke ploeg vol zelfvertrouwen.