Drukbezochte Nieuwjaarsinstuif op zaterdag 11 januari

De Nieuwjaarsinstuif begon zoals gebruikelijk met onderlinge wedstrijden. Bij de jeugd waren er ca. 35 deelnemers en bij de senioren ca. 25. Daarnaast speelde Beesd 1 een oefenwedstrijd tegen v.v. Beuningen O23.

Na de toespraak van voorzitter Max Kroeze kon men genieten van heerlijke erwtensoep en broodjes worst, verzorgde DJ Leander de muziek en werden loten verkocht voor mooie prijzen welke werden geschonken door sponsoren en plaatselijke ondernemers uit het dorp. Kortom een gezellig begin van het jaar 2020 voor de vereniging. Hulde aan de Activiteiten Commissie voor het perfect organiseren van deze dag.

Voorzitter Max Kroeze begon zijn toespraak met een terugblik over 2019. Hij refereerde hij aan het 60-jarig jubileumfeest op 2 juni, de overgang naar de zaterdagcompetitie, het Robert Mars Toernooi, de Vakantie spelweek, Business club met haar activiteiten, jaarverslag met 259 pagina’s, Run Rondje Rhenoy, de nieuwe hoofdsponsor De Jong Zuurmond, het Kernteam met de 3 kernwaarden, de onderhoudsploeg Evert, Piet en Arie,

de kwaliteitsimpuls binnen de jeugdcommissie en TC en in memorie twee overleden leden. Gertjan van Zanten,

lid van onze businessclub en Arno Piek, meer dan 60 jaar lid van onze vereniging.

Hierna volgde een vooruitblik: Nieuwbouw, er ligt een verzoek bij de gemeente West Betuwe voor onze plannen. De bouwcommissie is aan het inventariseren wat voor accommodatie past bij onze vereniging. Zodra we verder kunnen zullen we jullie informeren met een algemene ledenvergadering. Business club met binnenkort een avond met Foppe de Haan.

Barcoaches

Max deelde vanuit het bestuur mee dat er was ingezet op een nieuwe structuur voor de barbezetting met het inzetten van een aantal barcoaches. Per week begeleid de barcoach de barvrijwilligers en is de barcoach verantwoordelijk voor alles wat er rondom de bar moet plaatsvinden. Via de Voetbal.nl app kunnen alle barvrijwilligers bardiensten inplannen of ruilen met elkaar. De barcoaches zijn: Marius Hol, Miriam de Keijzer, Ruud Smits, Annemieke Puts, Madelon Verschoor, Natasja van Bremen en Doortje de Snoo. Tiny van Veen is als vrijwilligerscoördinator verantwoordelijk voor het inroosteren van de bardiensten.

Frans de Weijer, lid van verdienste

In maart 2012 informeerde Arie den Hartog het bestuur

over ‘voorlopige’ kandidaten voor het jeugdbestuur.

De bezetting zou er als volgt uitzien:

– Frans de Weijer: Voorzitter + afgevaardigde hoofdbestuur

– Francis vd Heuvel: Wedstrijdsecretariaat

– Michael Schooneveld: Contactpersoon Activiteiten Commissie

– Bas van den Bosch: Straf en tuchtzaken

– Ardy Huigen: Regelen scheidsrechters, TC-jeugd

– Henk van den Burg: Regelen scheidsrechters, TC- jeugd

In mei 2012 nam Frans namens de jeugd plaats in het hoofdbestuur met Henk van Bremen, Goof Dokman, Arie den Hartog, Maarten van der Hulst en Gerry Uelderink.

In februari 2016 gaf Frans aan dat al geruime tijd op zijn tenen liep en zijn taak als voorzitter niet goed meer kon combineren met zijn privé situatie. Frans deed een stapje terug en zijn taken werden waargenomen door Patrick Kemker. Frans was bijzonder blij dat hij hulp kreeg.

Anno 2019 deed Frans nog zoveel voor de vereniging dat bij navraag niemand precies wist wat hij allemaal deed, wat we inmiddels wel weten is dat dit nu verdeeld is over bijna 5 mensen in de jeugdcommissie….

Ook had Frans zich bijzonder ingezet voor het samenspelen van de jeugd van vvBeesd met de jeugd van vv Rhelico. Na het afblazen van de fusie door Rhelico was er helaas geen andere keuze dan de jeugd weer te scheiden.

‘Rood bloed met zwarte pigmenten’ gaf Max aan en een groot hart voor de club.

Daarom kreeg hij de verdiende titel: lid van verdienste

Max vroeg zijn vrouw Marielle om de speld voor lid van verdienste bij haar man op te spelden.

Andre Kroeze, lid van verdienste

Na een glansrijke voetbalcarrière ten tijde van Jan Wim Stals die eindigde met een paar klutsknieën is Andre veel energie gaan steken in de vereniging. Aan het onderhoud aan de accommodatie

en velden heeft hij naast de bedrijfsmatige inzet ook jarenlang veel energie en tijd besteed als vrijwilliger en heeft dit uiteindelijk geleid tot de onderhoudsploeg die maandelijks op zaterdagmorgen bij elkaar komt voor het periodieke onderhoud.

Door zijn coördinatie wordt er veel werk verzet en is er nog net tijd voor een kop koffie. Voor al deze klussen kon de vereniging gebruik maken van gereedschappen en machines.

Al deze inspanningen hebben ertoe geleid dat we een schitterend en onderhouden accommodatie hebben.

Ook herinnerde Max aan een roerige periode van de vereniging waarin Andre de barbezetting weer geordend en geregeld heeft samen met Annie Waasdorp. Tijdens deze periode zette hij menigmaal om 18u zijn warme eten aan de kant om in de telefoon te klimmen om een niet opkomende barmedewerker na te jagen.

Uiteindelijk heeft hij toch maar weer voor de andere kant van de bar gekozen.

Mede dankzij zijn inzet heeft de vereniging een bloeiende en actieve businessclub met meer dan 100 leden en nog tal van andere sponsormogelijkheden. Je zoon Jan vroeg ten tijde van de fusie-periode wel eens af of je eerst een bordsponsor of businessclub erbij wilde hebben dan een project voor Kroeze Hoveniers.

Zoveel energie stak je in de vereniging. Door deze sponsorinkomsten is de financiële positie sterk verbeterd en worden deze gelden op termijn hopelijk voor de nieuwbouw aangewend. We zijn als bestuur enorm trots op de commissie sponsoring.

Max vroeg zijn vrouw Mariska om de speld voor lid van verdienste bij haar man op te spelden.

Jubilarissen > 50 jaar:

Mart van Lith

Speelde in de jeugd en later bij de senioren, maar is al op zijn 24ste gestopt met voetballen (omdat hij steeds geblesseerd was aan zijn knieën (supporters langs de lijn riepen dan naar Mart klikklak, klikklak, klikklak) als hij naar voren sprintte.

Mart is daarna gaan zwemmen en fietsen en heeft uiteindelijk gekozen voor meedoen aan de triatlon

Wie vond jij de beste voetballers in de jeugd? Hoeft hij niet lang over na te denken: Bert Zuurmond en Frank Hoos

Welke trainers zijn je bijgebleven? Vooral Jacob van de Berg is bijgebleven, maar ook Jan Vrouwerf

Mart is daarna uit Beesd vertrokken naar de Beemdstraat in Deil.

Daar kwam zijn vrouw Elly en haar en de verdere familie van Beurden vandaan.

Of Mart, ben je verhuist omdat je dan korting kreeg van je schoonvader, die had een cafetaria in Deil?

Sinds kort woont hij weer in zijn dorpje Beesd

Is regelmatig aanwezig bij de klusploeg op de laatste zaterdag van de maand en dat waarderen we zeer

Ik wil je vrouw Elly vragen het speldje op te doen.

Henk Koenhein

Voetbalde in de jeugd bij vvBeesd en was ook bij de senioren een veel scorende spits. Henk was eigenlijk vorig jaar al 50 jaar jubilaris, maar was toen helaas verhinderd.

Maar kan er ook vandaag helaas ook niet bij zijn, is met Wilma mee naar een beurs in het buitenland.

René Beelen

Vader Piet Beelen is jarenlang voorzitter geweest van vvBeesd. Fa. Beelen Eierhandel is lid van de BusinessClub

Zoon Jeroen speelt bij Beesd zaterdag 3. Rene zei: Ik blijft lid, maar bedankt voor de uitnodiging, geef de bloemen maar iemand die heel veel doet voor de vereniging

Jan van Alphen

Jan speelde bij Beesd in de jeugd en daarna bij de senioren. Hij heeft een paar keer meegedaan met het eerste, maar speelde de langste tijd in het tweede. Is daarna elftalleider bij de jeugd geworden en heeft dit vele jaren met plezier gedaan samen met Marius Hol/

Jan is op een gegeven moment gestopt, maar na een half jaar toch weer elftalleider geworden bij de senioren omdat de overgang van de jeugdspelers naar de senioren niet lekker liep. Jeugdspelers vielen tussen wal en schip, gingen zwerven tussen de elftallen. Jan wilde graag bijgedragen om dit te verbeteren.

Ook is hij nog enkele jaren leider geweest van Beesd 1 en 2.

Bij elkaar opgeteld spreken we dan over 23 jaar elftalleider geweest!!

Jan is ca. 20 jaar consul en verzorgd samen met Evert, Hans en Arie het onderhoud aan de velden

Jan is sinds kort weer gaan voetballen bij de Walking Football, wat is er zo leuk aan?

Jan geeft aan dat het erg leuk is om samen met de mannen op een gezellige en sportieve manier onder leiding van Sjors Wakkermans een balletje te trappen. Hij hoopt nog lang aan Walking Football deel te mogen nemen.

Jan staat hier vandaag om gehuldigd te worden omdat het toevallig ter sprake kwam met Goof Dokman.

Jan is een echte clubman en heeft zijn speldje daarom ook dik verdient,

Zijn vrouw Betty werd gevraagd het speldje op te doen.

 

We hebben het al eerder aangegeven, dat in het verleden een deel van de registratie verloren is gegaan

We vinden het vervelend als we mensen vergeten

Dus als er nog mensen zijn of als u mensen kent die 50 jaar of langer lid zijn dan dit aub graag doorgeven aan Goof of een ander bestuurslid.

 

Om af te mogen sluiten willen we als bestuur van VVB iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voor de vereniging. We zijn trots op jullie allen en willen zo de toekomst in.

 

Proost op een gezond en sportief nieuwjaar!