Nieuwe regionale fusieclub in West Betuwe heeft grote ambities

Op 16 maart presenteerde het bestuur van de samenwerkende senioren afdeling van vv Beesd en rvv Rhelico aan alle senioren dat de huidige hoofdtrainers samen de kar gaan trekken. Beide hoofdtrainers lichtten vervolgens uitgebreid samen hun plannen en ambities toe.

De huidige hoofdtrainer van vv Beesd Ben Frehe en huidige hoofdtrainer van rvv Rhelico Adrie van Steijn gaan samen de kar trekken van de nieuwe selectie. Beiden kennen elkaar goed en hebben een uitgebreide visie op voetbal. Tijdens de avond werd duidelijk dat beide trainers in goede chemie hun ideeën gaan uitrollen. Samen willen ze komen tot een zeer sterk 1e elftal met als doel om bij de top 5 van de vierde klasse te eindigen komend seizoen. Daarna willen beide trainers hun nieuwe eerste elftal door laten groeien naar de derde klasse. Ook zien beide trainers voldoende potentie voor een sterk 2e elftal dat nauw aansluit op het nieuwe 1e elftal. De heren presenteerden ook het plan om een getalenteerd O23 te vormen, evenals hoe zij met de trainingen hun ambities denken waar te gaan maken.

Het samengaan van beide senioren afdelingen tot een formele Samenwerkende Senioren Afdeling gebeurt per 1 juni aanstaande. Voor die tijd vindt eerst nog de allerlaatste derby plaats tussen rvv Rhelico en vv Beesd op 8 april. Op die dag worden ook de nieuwe naam en clubkleuren door de fusiecommissie bekendgemaakt.  Beide verenigingen rekenen die middag en avond op veel publiek en organiseren een feestelijke derde helft.

Na 8 april trainen de senioren wekelijks samen, afwisselend op het sportpark in Rumpt en in Beesd. Zodat alle spelers goed op elkaar ingespeeld zijn voor het nieuwe seizoen. De jeugdteams van beide verenigingen spelen dit seizoen al samen als Samenwerkende Jeugd Opleiding (SJO). Dat verloopt zo goed dat de verenigingen toewerken naar een volledige fusie per 1 juli 2024. Hiermee ontstaat een grote regionale voetbalvereniging. De samenwerkende senioren afdeling per komend seizoen loopt daar alvast op vooruit.