Moeilijke middag voor Buik en Beesd 2 tegen Theole

Beesd – In de wandelgangen wordt erover niks anders meer gesproken. Zit spits Jeroen van Gameren in een dipje, of is er nog niks aan de hand. De spits heeft al bijna een maand het net niet kunnen vinden, en sommige supporters beginnen zich toch wat zorgen te maken over de doelpuntenmachine. Vele liefhebbers konden opgelucht adem halen toen Jeroen van Gameren op social media liet weten dat hij er tegen Theole 3 in ging schieten, niks aan de hand dus.

Om half 3 trapten Theole af op Sportpark Molenzicht voor het begin van de wedstrijd. Een hele beste eerste helft werd het helaas niet. Beesd had wat kleine kansjes, maar echte overtuiging was er niet. Mogelijkheden voor Theole waren er niet, toch kwamen zij net voor rust op voorsprong. De eerste poging van dichtbij werd nog knap gered door doelman Meijvogel, maar in de rebound wisten de Tielenaren te scoren. Zo ging Beesd met een 0-1 achterstand de rust in, dat is lang geleden voor Coach Kroeze die er vandaag alleen voor stond.

In de tweede helft ging Beesd op zoek naar doelpunten, iets waar spits Jeroen van Gameren ook ernstig naar op zoek is. Het spel van Beesd was vele malen beter, en domineerden de thuisploeg volledig. Na tien minuten spelen was het de grootste concurrent van spits van Gameren die Beesd op gelijke hoogte schoot. Vooral de assist van Rick Bambacht was magnifiek, hij legde de bal achter het standbeen pan klaar voor Hans Kroeze, die met een beetje hulp van de wind de bal achter de doelman van Theole schoot. Niet veel later legt diezelfde Hans Kroeze de bal klaar voor een vrije trap, een beetje schuin van het strafschopgebied. De bal vertrok van zijn schoen en krulde prachtig in de linkerbovenhoek, 2-1! Het gehele sportpark in extase, behalve één iemand, gezicht van spits van Gameren begon steeds meer te vertrekken. Beesd gaf gas, want nog geen drie minuten na het doelpunt van Hans Kroeze maakte de rood-zwarten weer een doelpunt. Lucas de Bruin behield het overzicht en gaf de bal mee aan Koen Vissenberg. Vissenberg nam de bal een aantal meter mee en schoot de bal knap in de rechterhoek, leuk voor Koen, die voornamelijk per ongeluk zijn doelpunten meepikt. Daarna was het voor Coach Kroeze genoeg, en bevrijdde spits van Gameren uit zijn lijden. De zichtbaar geïrriteerde spits kwam naar de kant, en zocht direct de kleedkamer op. Vrij geëmotioneerd liep van Gameren een koppeltje supporters voorbij die graag met hem op de foto wilden. Terug naar de wedstrijd, het slotakkoord kwam van Koen Vissenberg. Rik van Zandwijk tikte de bal nuttig door op het middenveld, en Vissenberg kon alleen door op de keeper. De vleugelaanvaller omspeelde de keeper kundig en schoot de 4-1 binnen.

Zo was het even billenknijpen voor coach Kroeze, maar zijn de drie punten binnen. Zo gaat Beesd als koploper het carnavalsweekend in, mede omdat Ameide dit weekend niet heeft gespeeld. Beesd heeft 2 weekjes rust, op 7 maart mag Beesd op bezoek bij Leerdam Sport.