Klussen op zaterdag

Zaterdag 11 september 2021

Zaterdagmorgen 11 september werd er weer naar hartenlust geklust bij v.v. Beesd. Om 07.30 uur stond de koffie klaar en arriveerden de eerste vrijwilligers in de kantine. Andre Kroeze had een lijst gemaakt met behoorlijk wat klusjes en dus vertrokken de eerste klussers ruim voor 8 uur naar hun kluslocatie. Arno van Bremen was voor de eerste keer aanwezig en hij nam samen met trouwe klusser Ton Zwambag het grijs schilderen van de buitengevel van de kantine aan de regenzijde voor zijn rekening. En het resultaat mag er zijn zoals te zien is op de foto. Keurig opgeknapt.

Door de vele wedstrijden op zaterdag is het vaak passen en meten om de kleedruimtes zo efficiënt mogelijk te benutten. In de opbergunit werd een extra kleedruimte gecreëerd. Marius Hol had de hele week zijn best gedaan om de kleedruimte op te knappen. Timmeren, tegelen, zagen, schrobben en poetsen enz. Helaas ontbrak bij hem de tijd om ook nog de douches aan de praat te krijgen. Maar….. dan hebben we altijd nog Johan Bronk. Hij ging op pad en kwam even later met de benodigde materialen terug om de lekkage te verhelpen en  jawel even later was er warm water. Dankjewel Johan.

 

Alle netten in de doelen op de accommodatie werden gecontroleerd en hersteld. En geloof me dat zijn er aardig wat…. Hang en sluitwerk van de kleedkamers werd gecontroleerd. De struiken naast het fietsenrek en parkeerplaats werden gesnoeid en van de grote boom met daarin tal van gebruikte voetbalschoenen werden de overhangende takken afgezaagd zodat de leverancier weer veilig de kantine kan bereiken om zijn voorraadje drank en hapjes af te leveren. De dug-outs werden schoongemaakt, stoelen op het terras opgeknapt met zwarte tape, het nieuwe  reclamebord van Martijn Kroeze kreeg een prominente plek langs het hoofdveld. Rommel achter unit werd opgeladen om te worden afgevoerd naar de stort en nog tal van andere klusjes werden gedaan.

 

Klokslag 10 uur waren er natuurlijk weer de traditionele saucijzenbroodjes, dit keer gesponsord door de voorzitter. Dank je Max ze waren heerlijk. Het lijstje van Andre werd gelukkig steeds korter en ruim voor 12 uur was de lijst gelukkig weer helemaal afgewerkt en dus kunnen we ook vandaag weer terugzien op een nuttige zaterdagmorgen.

 

De klusploeg, stille werkers, maar heel belangrijk voor de club. Kunnen we best een beetje trots op zijn. Bedankt namens het bestuur en graag tot de volgende klusmorgen.

Goof Dokman