Buik snoert critici de mond met hattrick tegen HSSC

Beesd – Ongeslagen door in de beker, het zegt veel over de fantastische start van Beesd 2 dit seizoen. Het is al jaren geleden dat het tweede elftal van Beesd zo’n fantastisch uit de startblokken schoot. Het is niet alleen maar hosanna bij Beesd 2, supporters uiten hun frustratie tegenover Jeroen van Gameren, de spits die dit seizoen nog niet wist te scoren. Ook Bronk maakt zich grote zorgen over de goaltjes dief, “9 doelpunten in de beker, als spits moet je dan wel een doelpunt kunnen maken.”. Hij vervolgt, “Jan Kroeze heeft er al 3 inliggen, dan moet een spits met het kaliber van Jeroen van Gameren a.k.a. Buik er minstens één kunnen maken.”.

Op een zonnig Sportpark Molenzicht trapte Beesd het seizoen af tegen HSSC’61 4. Natuurlijk een onbekende tegenstander, maar dit is logisch aangezien Beesd nieuw is in de zaterdag competitie. Om half 3 floot scheidrechter R. Bos af voor het begin van de wedstrijd, met geplaagde spits Jeroen van Gameren in de basis.

Net als vorige week begon Beesd niet erg sterk aan de wedstrijd, maar dit resulteerde ook niet in grote kansen voor de gasten uit Hei- en Boeicop. Na ongeveer 18 minuten brak Beesd door in de verdediging van HSSC, en een wonder volbracht zich op Sportpark Molenzicht. De score werd geopend door spits Jeroen van Gameren, met een schot in de hoek liet hij de keeper kansloos. Enkele minuten later was het weer raak, Jeroen van Gameren danste dit keer zelf door de verdediging, en maakte zijn tweede van de middag. Jan Kroeze kreeg daarna de kans om er 3-0 van te maken, echter stond hij zo ver buitenspel dat onze eigen grensrechter Elmar Dokman er voor moest vlaggen. Op het einde van de eerste helft begon HSSC ook wat beter te voetballen, dit resulteerde in wat kansjes, doelman Jari Meijvogel bracht een aantal keer redding. Ongeveer 5 minuten voor rust moest hij toch een doelpunt toestaan. In de laatste minuut van de eerste helft zette Hans Kroeze de ruststand van 3-1 op het scoreboard via een strafschop.

In de tweede helft sloeg Beesd razendsnel weer toe. Via de mooiste aanval van de middag maakte Jeroen van Gameren zijn hattrick compleet. De spits lijkt weer helemaal terug te zijn, ook de kritische supporters klapten de handen stuk voor de man van de wedstrijd. Koen Vissenberg en Jens Kroeze kregen daarna de kans om de score te vergroten, beide werden gepakt door de keeper van HSSC. 10 minuten voor tijd wist diezelfde Koen Vissenberg wel te scoren, met een scherp schot liet hij de keeper kansloos. Via een handsbal van Mathé Nab kreeg HSSC een strafschop, hiermee loopt de verdediger 1 op 1 met het weggeven van penalty’s, ook een zeer knappe prestatie. Doelman Meijvogel, vandaag niet gehuld in het roze, was kansloos op de penalty. Echter denken veel supporters dat als de doelman het roze pak aan had gehad, dat hij de strafschop gestopt had.

Hoofcoach Kroeze is tevreden met de overwinning, maar het veldspel kan beter, “Erg blij met de drie punten, ook zeer tevreden dat Buik zijn vorm heeft teruggevonden, dat heeft toch meer dan één jaar geduurd.”. Zelf was de spits ook erg blij, met de pers praatte doet van Gameren nog niet, met een vinger op zijn mond liep hij de journalisten voorbij.

Door deze overwinning klimt Beesd naar de eerste plaats in de competitie. Echter zijn de 3 Leerdamse clubs en Everstein nog niet in actie gekomen. Volgende week is Everstein de tegenstander, in Everdingen wordt er om 3 uur afgetrapt.

Foto’s van van de wedstrijd tegen HSSD verschijnen later deze week.