,

Jan Kroeze overleden

In de ochtend van dinsdag 16 augustus j.l. is Jan Kroeze overleden, Jan is 63 jaar geworden.
Jan was jarenlang lid van v.v. Beesd en voetbalde in alle elftallen in de voorhoede.

Hij was puur links en had een fantastische trap in zijn benen, zijn passeerbewegingen waren altijd hetzelfde met een schijnbeweging naar rechts en dan links buitenom er langs.
Scoorde ook regelmatig voor zijn team en is in seizoen ‘73-‘74 Betuws Kampioen geworden (zie onderstaande foto in een geheel wit tenue).

Met dit elftal gingen ze naar Den Haag voor het algemeen kampioenschap van Nederland. Jan was vaandeldrager, uiteindelijk heeft dit niet geholpen omdat Beesd toch wel iets te kort kwam qua niveau. Vooral onder trainer Jan Willem Stals liet Jan zijn voetbalkwaliteiten zien.

Jan had een hele grote fan en dat was zijn oma (tante Nel), langs de lijn werd hij dan ook door haar flink aangemoedigd.

Jan staat op onderstaande elftalfoto met o.a. spelers als Wim Bender, de gebroeders Arno en Henk van Bremen, Cees Bassa, Mario van Lith, Ron Gordijn, Frank Hoos, Bert Zuurmond, Martien en Gerard van Lith en Otto Peters. Heel veel spelers uit dit team kwamen later in het eerste van v.v. Beesd.

Jan was een groot muziekliefhebber en gek van DJ Ferry Maat en de Dick voor Mekaar Show. Meezingen met de liedjes van de Beesdse kermis en Ferry Maat was zijn passie. Jan was altijd vrolijk en had altijd goede zin. Nadat Jan de jeugd had doorlopen en op een leeftijd was gekomen om gezellig uit te gaan kwam het voetballen op een laag pitje te staan.

Onze gedachten gaan uit naar de familie en wensen ze dan ook sterkte met dit grote verlies.

Rust in vrede lieve Jan.
Namens v.v. Beesd