,

Inloop toernooi Jeu de Boules voor West Betuwe druk bezocht

Zaterdag 24 juli was het dan zover. Op sportpark Molenzicht in Beesd werd een toernooi gehouden voor jeu de boules beoefenaars. Iedereen kon inlopen en meedoen. Bij elkaar waren er 50 spelers, ruim 20 uit Beesd en bijna 30 uit omringende dorpen.

Het toernooi was een initiatief van Monique Daam uit Acquoy, Erik van der Broek uit Tricht en Leon Versteegh uit Beesd.

Hun bedoeling is met dit toernooi het Jeu de Boules in West Betuwe meer bekendheid en aandacht te geven, dorpen en mensen met elkaar te verbinden en nieuwe leden te werven.

Met dit toernooi is daartoe een belangrijke aanzet gegeven. We kunnen spreken van een succes.

Spelers kwamen uit Tricht, Rhenoy, Acquoy, Meteren, Deil, Rumpt, zelfs uit Leerdam en Utrecht. Alle 10 de banen waren continu bezet met teams van 2 of 3 spelers. Verder was er nog een aantal kijkers. Ook burgemeester Servaas Stoop liet zijn gezicht nog even zien. Allemaal heel leuk.

Bij een aangename temperatuur werden er in een sportieve en tegelijkertijd gezellige sfeer 3 rondes gespeeld.  Drie spe(elst)ers kwamen als winnaars uit de bus met elk 3 gewonnen partijen. De 3e prijs was voor Kim Zurchek uit Beesd, de 2e prijs ging naar Corrike Lisman uit Acquoy en de 1e prijs ging naar Theo Piek uit Beesd.

Gefeliciteerd allemaal en dit toernooi mag zeker herhaald worden, misschien samen met nog meer dorpen.

Beesd, 26 juli 2021