,

Het V.V.B. klusteam

Volgens woordenboek Van Dale is een vereniging: ‘een vrijwillige organisatie van een aantal personen met een bestuur aan het hoofd en met een bepaald doel’. Dat bepaalde doel bij v.v. Beesd is sport bedrijven, dus in ons geval voetballen of jeu de boules en sinds kort darten, maar je kunt er ook terecht voor gewoon een praatje, even gezellig samenzijn, biertje drinken,  wat je maar wilt.

Een vrijwillige organisatie, dus vrijwilligers, ja die zijn belangrijk, zonder vrijwilligers geen v.v. Beesd, en dus hebben al sinds jaar en dag een ‘VVB Klusteam’ ofwel vrijwilligers die meestal op de laatste zaterdag van de maand samenkomen om allerlei klusjes uit te voeren op het sportpark.

En er is een groepsapp met de naam zoals boven dit verhaaltje te lezen is.

De app heeft 41 leden en met een duimpje kun je aangeven of je wel of niet aanwezig bent.

Er zijn 3 hoofdklussers: Andre Kroeze, Marius Hol en Ruud de Lang. Die verzamelen alle klusjes en zorgen voor materialen en gereedschap. Op donderdag vraag ik dan aan hoofdklusser Andre Kroeze of er wel genoeg klusjes zijn om de vrijwilligers bezig te houden. Zijn vaste antwoord is: ‘ ja hoor klusjes zat, er is altijd genoeg te doen’.

Op zaterdagmorgen om 7.30 uur is er koffie en om 8.00 uur (meestal is Andre wat ongeduldig en beginnen we eerder …. ) worden er groepjes gevormd en de klusjes verdeeld.

Zo ook zaterdag 30 april. 16 vrijwilligers, ja u leest het goed 16 vrijwilligers die tijd vrijmaken voor de club en samen heel veel werk verrichten. Om 10.00 uur koffie met een saucijzenbroodje (meestal betaald door een sponsor) en rond 12.00 uur sluiten we gezamenlijk af met een biertje. Deze is vaak ook gesponsord door een van de leden die door drukke werkzaamheden niet aanwezig kunnen zijn, maar wel waardering hebben voor de klussers. Deze keer kregen we een ruimhartig bedrag van Eddy Kroeze. Bedankt Ed, het biertje smaakte goed.

Je hoeft niet persé handig te zijn om te komen klussen, er is altijd wel iets dat je kunt. En wat hier zeker klopt: vele handen maken licht werk. Verenigen, samen wat doen zodat anderen lekker kunnen voetballen, jong en oud.

Er zijn grotere verenigingen binnen West Betuwe die geen klusteam bij elkaar kunnen krijgen.

v.v. Beesd wel en daar ben ik best een beetje trots op.

Een welgemeend dank je wel, aan alle vrijwilligers,

Goof Dokman.