,

Goede beoordeling velden door gemeente West Betuwe

De gemeente West Betuwe voert periodiek controle uit op de sportparken in Meteren, Rumpt, Beesd, Tricht, Geldermalsen, Asperen, Herwijnen, Heukelum, Spijk, Vuren, Hellouw, Varik-Heesselt, Haaften, Waardenburg en Ophemert. Hiervan ontvangen de verenigingen een uitgebreide beoordeling en volgt er indien nodig ook advies.

Hier volgt een samenvatting van de laatste controle in oktober 2022:
Op het sportpark van v.v. Beesd zijn vier natuurgras voetbalvelden en een kunstgras voetbalveld bezocht. De vertegenwoordiger vanuit de vereniging (Jan van Alphen) was bij het bezoek aanwezig. Het sportpark ziet er verzorgd uit. De aangetroffen mollenschade is al aanzienlijk minder dan de afgelopen jaren. De firma Kroeze is intensief bezig om klemmen te zetten en mollen te vangen voordat schade kan worden aangericht. De velden worden intensief gebruikt.

Veld 1 is een kunstgrasveld aangelegd in 2017. Slijtage is er nog nauwelijks opgetreden en ook op dit veld is er voldoende aandacht voor het onderhoud door de plaatselijke aannemer. De schade naast de penaltystip, zijde parkeerterrein is nog steeds niet hersteld en geadviseerd wordt om dit z.s.m. te laten herstellen (schade is inmiddels gerepareerd).

Op veld 2 zijn de wedstrijden, het weekend voorafgaand aan het bezoek afgelast vanwege de extreme neerslag en de conditie van het veld. Veld 3 is een kwalitatief goed bespeelbaar Wetra veld. De trainingsstrook wordt zeer intensief gebruikt, met name voor training maar ook wedstrijden voor de pupillen. Deze trainingsstrook houdt zich erg goed ondanks de intensieve bespeling. Spreiden van trainingsactiviteiten is gewenst.

Veld 4 wordt vanaf dit jaar intensiever gebruikt met name door het samengaan van de jeugdafdelingen van r.v.v. Rhelico en v.v. Beesd. Het veld kan een hogere bespelingsgraad goed aan, dit komt voornamelijk door een goed ontwaterende ondergrond. Tijdens het bezoek was men bezig een geheel nieuwe LED-verlichtingsinstallatie aan te leggen.

Kortom een goede beoordeling, en dus een compliment voor de commissie velden (Jan van Alphen, Hans van Bremen en Arie den Hartog).

Hun harde werken, vaak op momenten dat er niemand aanwezig is op het sportpark, is niet voor niets geweest.
Maar……
In de laatste weken van het jaar neemt de kans op schade aan de (kunstgras-) velden toe door het afsteken van vuurwerk.

Een oplossing zou kunnen zijn om het gehele sportpark af te sluiten en te handhaven, maar dan zijn anderen die van goede wil zijn de dupe, zij kunnen dan niet lekker een balletje trappen met elkaar.

Daarom het dringende verzoek: 𝗦𝘁𝗲𝗲𝗸 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝘃𝘂𝘂𝗿𝘄𝗲𝗿𝗸 𝗮𝗳 𝗼𝗽 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁𝗽𝗮𝗿𝗸 en gooi je afval in de afvalbakken.

Spreek elkaar hierop aan,

Het Bestuur