Geen grote problemen voor Beesd 2 bij HSSC

Geen grote problemen voor Beesd bij HSSC

Hei en Boeicop – Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week in Dalem, lijkt het vandaag een makkelijker karwei te worden. HSSC is de tegenstander, hier begon Beesd ook het zaterdagavontuur mee dit seizoen. Destijds werd er eenvoudig gewonnen met 5-2. HSSC is het niet veel beter gaan doen, de promovendus van dit seizoen heeft nog geen punt behaald.

Om het heerlijke tijdstip van 4 uur werd er afgetrapt op een winderig kunstgrasveld in Hei en Boeicop. HSSC begon niet slecht aan de wedstrijd, eerlijk gezegd verdienden HSSC misschien in deze fase meer één doelpunt dan Beesd. Jari Meijvogel moest een keer optreden op een afstandsschot, en een panenka vrije trap misten ook het doel. Na een klein half uurtje kwam Beesd per ongeluk op voorspong, een voorzet van Koen Vissenberg belandde verassend in de rechterbovenhoek. De wind had een grote rol in dit doelpunt, en unaniem is ook besloten dat de wind dit doelpunt op haar naam krijgt, jammer Koen, volgende keer beter. Hierna kwamen er wat meer kansjes, de keeper van HSSC lag telkens goed in de weg. Opmerkelijk moment was dat Jasper van Bremen eindelijk een goede actie had aan de zijlijn, twee keer werd hij deskundig neergewerkt door 2 HSSC’ers. Uiteindelijk bleek het eigenlijk de schuld van Olijf zelf, hij moet zich kapot schamen dat hij op dit niveau wil voetballen, aldus de stopper uit Hei en Boeicop die vertrok naar de bank omdat hij een gele kaart had ontvangen. Net voor rust verdubbelde Beesd de score, Rik van Zandwijk was het meest attent op een vrije trap van Dyon van Bremen.

In de tweede helft leek de thuisploeg conditioneel te kort te komen, en speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van HSSC. Invaller Lucas de Bruin zorgde al snel voor de 0-3 na rust, na een paar verdedigers te hebben uitgespeeld was scoren een koud kunstje. Rick Bambacht een keer niet in de spits maakte de 4de van de middag, een echte frommelgoal uit het boekje. Een opmerkelijk moment in de tweede helft was dat vlagger Emiel Kroeze de vlag neerlegde, net als Rik Spronk vorige week. Echter had Emiel wel een goede reden, omdat hij naar de mooiste club van Nederland mocht. Even later maakte HSSC ook een doelpunt, wel in het verkeerde doel, zo stond het 20 minuten voor tijd 0-5. Het laatste doelpunt van de middag was misschien wel de mooiste, na een mooie aanval via de rechterkant schoot Jasper van Bremen de bal snoeihard via de lat in het doel. Dat was ook alweer een tijdje geleden voor Jasper, de laatste keer dat de aanvaller prikte was op 9 november 2019.

Op het eerste half uurtje na dus een eenvoudige middag voor Coach Kroeze en Bronk. Volgende week komen de Lekvogels naar Sportpark Molenzicht. Zij bekleden op dit moment de 5de plaats op de ranglijst. In Lexmond had Beesd geen grote problemen, maar of dat deze week weer zo is? Half 3 trappen we af.