Foutloos Beesd 2 dendert door naar volgende ronde

BEESD – Na een hectische zomerstop hebben Kroeze en Bronk het elftal aardig om de rit. In de zomerse transferperiode werd er afscheid genomen van een aantal spelers, dragende spelers zoals Choco, Tinus, Alf, Co en Jos werden verkocht aan tinderkoning Patrick Koenhein. Met dat geld is flink geïnvesteerd, uit Beesd 3 zijn Thomas Brouwer en Lucas de Bruin gestrikt, uit de jeugd komen Koen Vissenberg, Jens Kroeze en Jeroen Beelen over, en uit het grote Beesd 1 werd Igor Bassa aangekocht. Of dat nog niet genoeg is, heeft ook Rogier Tuithof de schoenen weer van zolder gehaald om zich in te zetten voor het team van Kroeze en Bronk. In de laatste 24 uur van de transferwindow kwam hoofdcoach Kroeze met nog een konijn uit de hoge hoed, uit Asperen werd doelman Jari Meijvogel aangetrokken om het onmogelijke gemis van de geblesseerde doelman Jelle van Soelen op te vangen.

Door al deze randzaken vergeten we bijna dat er vandaag ook gewoon gevoetbald wordt. Vorige week werd er uitstekend begonnen in Hellouw, waar met 0-5 gewonnen werd. Grote man van die dag Jan Kroeze, goed voor 3 doelpunten ontbrak vandaag in de selectie tegen Well 2, de tegenstander van vandaag.

Het voetbal was niet groots, maar ondanks dat had Beesd in het begin het overwicht in de wedstijd. Na 9 minuten spelen brak Thomas Brouwer door in de verdediging van Well, met enige precisie schoof hij de bal langs de keeper, en zette hij Beesd op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt werd Well sterker, en dit resulteerde in kansen. Jari Meijvogel liet zich 2 keer goed zien, vooral het tweede schot van zeer dichtbij pareerde hij prachtig. Na een ongelukkige handsbal van Mathé Nab kreeg Well de kans om gelijk te maken vanuit een strafschop. In het roze gehulde keeper Jari Meijvogel pakte deze penalty uitstekend, zo bleven de mannen van Kroeze en Bronk op voorsprong staan. Net voor rust maakte Thomas Brouwer zijn tweede van de wedstrijd, weer liet hij de keeper kansloos met een uitstekend geplaatst schot.

In de tweede helft was Beesd ook iets sterker dan Well. Een keihard schot van Hans Kroeze, een wippertje van Lucas de Bruin, en een kans voor open doel van Jeroen van Gameren werden niet tot doelpunt getransformeerd. Via de mooiste aanval van Beesd in de tweede helft via onder andere een hakje van Jasper van Bremen, maakte Dyon van Bremen er wel 3-0 van. Niet veel later mocht Jens Kroeze aanleggen voor de 4-0, een afgemeten voorzet maakte hij koelbloedig af. Het laatste moment van opwinding kwam van Jasper van Bremen, zijn perfect uitgevoerde lobje werd knap gekeerd door de keeper van Well.

2 wedstrijden in de beker, 2 keer winst, 9 doelpunten voor en 0 tegen, geen slecht begin voor Kroeze en Bronk. Zelf bleef het trainersduo koel bij de overwinning, “Het voetbal kan nog vele malen beter, maar ontevreden kunnen we niet zijn met zo’n start.”. Volgende week begint de competitie, HSSC’61 komt op bezoek op Sportpark Molenzicht.