, ,

Efficiënt SVS’65 zet Beesd te kijk

Na het zwaarbevochten punt een week eerder tegen ASH mocht Beesd 1 vandaag aantreden thuis tegen SVS’65. Uit werd met 5-1 verloren en de Spijkse ploeg is bovendien bezig aan een sterke serie wedstrijden.

Vanaf de aftrap ontwikkelt zich een evenwichtige partij, waarin beide ploegen zoekende zijn naar zwaktes in elkaars ploeg. SVS’65 blijkt een ploeg die vooral sterk is in de omschakeling met behendige aanvallers en natuurlijk de balvaste spits Willem Looijen. Beesd tracht het spel meer over de grond te maken, maar slaagt maar mondjesmaat in deze opzet. Na al een waarschuwing uit een zeer scherpe hoekschop breekt SVS’65 uiteindelijk de score open uit een soortgelijke situatie. Ook nu wordt de bal hoog en scherp richting tweede paal getrapt door Bennie Boeijink waar deze over alles en iedereen fraai in de bovenhoek vliegt en Beesd kansloos laat. De gasten blijken vertrouwen te tanken uit deze openingstreffer, want in het restant van de eerste helft hebben ze een veldoverwicht en krijgen ze een grote kans om de score te vergroten. Gelukkig voor Beesd is keeper Jelle van Soelen bij de les en weet hij de bal van de voeten van een Spijkse aanvaller te plukken. Hierna krijgt Beesd twee grote kansen, maar deze zijn niet besteed aan Nick van der Burg en Jarno van de Water. Zo lijken beide ploegen te gaan rusten met 0-1, maar vlak voor het rustsignaal slaat SVS’65 nogmaals toe. Na een snelle uitbraak over de linkerflank kan de bal op maat voorgegeven worden. Voor Yori de Koter is het vanaf vijf meter een koud kunstje om af te drukken, 0-2.

In de tweede helft vliegt Beesd uit de startblokken en met veel druk en energie worden de gasten naar achteren gedrukt. Enkele fraaie aanvallen volgen elkaar op, maar het ontbreekt net aan scherpte in de eindfase en afronding, waardoor Beesd niet tot scoren komt. Lucas de Bruin is nog het dichtst bij een treffer voor Beesd, maar hij stuit op de keeper. SVS”65 blijft, gesterkt door de voorsprong, loeren op kansen in de uitbraak, maar laat door slordigheden na de ruimte achter de Beesdse defensie te benutten. Uiteindelijk weet de Spijkse ploeg nogmaals te scoren door middel van Willem Looijen, een treffer voor de statistieken.

Zo zat het er vandaag niet in voor Beesd tegen het efficiënte en degelijke SVS’65 die licht geflatteerd met 0-3, maar wel terecht de punten meenemen richting Spijk. Beesd kan rustig toewerken naar de volgende wedstrijd, want deze staat pas op 25 februari op de planning. Gezien de vele afwezigen bij de ploeg zeker geen straf. Op 25 februari zal er thuis gespeeld worden op Sportpark Molenzicht, aftrap 14.30