, ,

Eerste driepunter voor Beesd tegen Leerdam Sport

Na een zware seizoensstart hoopte Beesd vandaag in het staartduel tegen Leerdam Sport eindelijk de eerste overwinning binnen te halen. Deze gedachte zal ook geheerst hebben bij de Leerdammers, want Beesd stond met slechts 1 punt meer ook maar 1 plek erboven. Uiteindelijk nam Beesd met enige moeite, maar verdiend de drie punten mee naar huis.

Op deze koude herfstdag zou het aan de inzet niet kunnen liggen, want bewegen was nodig om het enigszins warm te hebben. Het is Beesd dat in de openingsfase de bovenliggende partij is en het balbezit heeft. Al snel pakt het elftal van Ben Frehe de leiding. Na een scherpe voorzet van gelegenheidslinksback Kevin Spronk en mistasten van de Leerdamse sluitpost is het Stefan van den Bosch die bij de tweede paal de bal het beslissende zetje geeft, 0-1. Beesd gaat hierna op zoek naar mogelijkheden om de score te vergroten, maar het is Leerdam Sport dat op gelijke hoogte komt. Nick van Gameren laat een vrije trap lopen met de verwachting dat Jelle van Soelen deze kan oprapen, maar de alerte Juarth Leihitu plukt de bal voor zijn neus weg en schuift deze in het lege doel, 1-1. Hierna is er in de eerste helft van goed voetbal geen sprake meer en gaat Beesd te veel mee in het fysieke spel van de Leerdammers. Beesd mag echter allerminst klagen dat de scheidsrechter na een handsbal besluit de bal niet op de stip te leggen voor Leerdam Sport, ondanks hevig protest van Leerdammers. 1-1 is dan ook de ruststand.

In de rust wordt erop gehamerd dat Beesd minder de lange bal moet hanteren en meer moet durven voetballen over de grond. Die boodschap blijkt aan te komen. Hoewel er soms nog gegrepen wordt na de lange bal in de openingsfase is het Beesd dat de boventoon voert in de tweede helft. De enige poging van Leerdam Sport is een opportunistische trap vanaf 50 meter, maar deze mist kracht om Jelle van Soelen te verschalken. Het is Beesd dat na twintig minuten verdiend op voorsprong komt. Na een goede individuele actie van Jens Kroeze op linksbuiten behoudt hij het overzicht. Zijn pass bij de tweede paal is precies op maat voor Jarno van de Water en deze hoeft de bal enkel in het lege doel te schuiven, 1-2. Het verzet lijkt na deze treffer gebroken bij Leerdam Sport en het is Beesd dat het spel bepaalt. Met goed voetbal is men de hele tweede helft de betere partij en zo een twaalf minuten voor tijd vergroot men de marge. Na een mooie aanval over verschillende schijven na een balverovering op eigen helft is het de sterk spelende Stefan van den Bosch die met een goede actie en dito pass Jarno van de Water bedient. Deze is eerder bij de bal dan de Leerdamse doelverdediger en puntert de bal in de verre hoek, 1-3. Het slotakkoord is voor Nick van der Burg. Na een snelle uitbraak van Beesd kan Jarno van de Water opkomen richting de vijandelijke doel. Met een hakbal geeft hij Nick van der Burg de mogelijkheid tot een doelpoging en deze faalt niet met een harde en zuivere schuiver, 1-4. Niet veel later besluit de prima leidende scheidsrechter een einde aan de wedstrijd te maken.

 

Zo pakt Beesd eindelijk een overwinning en hoopt men hierop voort te kunnen borduren. Aankomende zaterdag kan het team gelijk aan de bak, want buurman G.V.V. uit Geldermalsen komt op bezoek voor de West Betuwse derby. Aftrap is om 15.30.