Eenvoudige middag voor Beesd in Lexmond

Lexmond – Na 2 weken mochten de mannen van hoofdcoach Kroeze en Verwolf weer de wei in. Inmiddels staat Beesd 2 op een 3de plek, Ameide en Meerkerk hebben beide nog geen punt gemorst. Vandaag treedt Beesd tegen Lekvogels aan, zij bekleden de vierde plaats op de ranglijst.

In de eerste helft was het voetbal niet vrijstaand. Opmerkelijkste van het eerste bedrijf was dat Rick Bambacht de spitspositie tot zich naam. Had hoofdcoach Kroeze een borreltje teveel op vrijdagavond, of was dit een bewuste keuze? Veel potten wist Bambacht niet te breken op de positie, was het dan ook direct de laatste keer? Beesd wist echter wel te scoren in de eerste helft, uit een hoekschop van Lucas de Bruin wist Dyon van Bremen te scoren.

In de tweede helft kwam Beesd razendsel op 0-2, een lange bal van Dyon van Bremen werd door Hans Kroeze keurig tot doelpunt verwerkt. Jan Kroeze wist niet veel later ook te scoren, helaas liep Kroeze meer buitenspel dan in het spel, en werd ook dit doelpunt afgekeurd. Mathé Nab zette het derde doelpunt van de middag op zijn naam, de doorgelopen back wist de bal eenvoudig tot doelpunt te transformeren. Daarna liep de score op, Jasper van Bremen brak goed door in de verdediging en maakte zijn eerste competitiegoal van dit seizoen. Igor Bassa schoot een rebound knap binnen voor de 0-5. Diezelfde Bassa maakte 5 minuten voor tijd de mooiste goal van de middag, een corner volleerde hij snoeihard achter de doelman.

Zo wint Beesd met 0-6 in Lexmond. Volgende week staat de topper tegen Ameide op het programma. De huidige nummer 2 van de competitie maakt de meeste indruk op het seizoen. We trappen thuis om 14:30 af.