Eenvoudige middag voor Beesd 2 in Meteren

 

Dáár zijn we weer! Als er een aantal keer aan je gevraagd worden waar de verslagen blijven, dan moet je er toch echt weer aan geloven. Eigenlijk is dat niet de echte reden, maar meer omdat Lucas de Bruin mij heeft gesmeekt om een verslag te schrijven omdat hij eindelijk een goede wedstrijd speelde afgelopen zaterdag.

Afijn, eerst wat huishoudelijke mededelingen. Omdat Beesd 2 en 3 op dit moment goed op elkaar aansluiten zul je op deze pagina verslagen en informatie vinden van beide elftallen. Vandaag een verslag van het tweede, maar het kan zomaar zijn dat volgende week een verslag van het derde erop staat, of van beide teams, of helemaal niet als de geruchten kloppen over de nieuwe maatregelen. Vandaag blikken we terug op de start van het seizoen van het tweede en de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Later deze week een verslag over de start van Beesd 3

Hoe staan we ervoor met het tweede?

Na de oefenwedstrijden die Beesd 2 speelde werd er in het bekertoernooi ook succes geboekt. 2 overwinningen tegen Heukelum en GJS waren voldoende om de volgende ronde te bereiken. Aanstaande zaterdag speelt Beesd als het doorgaat in de volgende ronde tegen OSC’45 2. In de competitie beleefde hoofdcoaches Kroeze en Bronk een goede start. De korfbalwedstrijd tegen LRC 4 werd met 8-5 gewonnen en in Tiel werd Theole met 0-2 gepakt. Afgelopen zaterdag speelde Beesd zijn derde wedstrijd tegen MVV’58 3 in Meteren.

Op een nat sportpark Achterveld werd er om 13.00 afgetrapt voor de wedstrijd MVV – Beesd. Nadat geblesseerde speler Leroy Bronk was toegelaten door de strenge mevrouw bij de entree konden we echt van start gaan. De wedstrijd begon wat rommelig van beide kanten, toch was het Beesd wat er een aantal keer gevaarlijk uitkwam. Net voor rust was het Lucas de Bruin met een goede steekvlam op Dyon van Bremen. Super Chimpà liet met een koel schot in de korte hoek de keeper van MVV kansloos. Zo smaakte de thee in de rust toch iets lekkerder met een 0-1 voorsprong voor hoofdcoaches Kroeze en Bronk.

In de tweede helft verdubbelde Beesd al snel de marge. Een goede steekpass van achteruit en een dekkingsfout van MVV zorgde ervoor dat Lucas de Bruin vrijuit kon doorlopen vanaf de middenlijn. Oog in oog met de keeper stiftte hij de bal sierlijk over de goalie van MVV heen. Deze keurige goal zette de stand op 0-2. Ongeveer een kwartier voor tijd kopte Elmar Dokman de bal knap binnen uit een hoekschop van diezelfde de Bruin. Zo gooide de lange mandekker van Beesd de wedstrijd met 0-3 op slot.

Zo kunnen hoofdcoaches Kroeze en Bronk weer drie punten bijschrijven in het boekje. Met deze overwinning staat Beesd 2 eerste in de competitie. ASH heeft evenveel punten, maar het doelsaldo maakt een miniem verschil. Zaterdag dus een bekerwedstrijd tegen OSC. Daarna breken er 2 belangrijke weken aan voor Beesd, nummers 2 en 3, ASH en TEC komen namelijk op bezoek op Sportpark Molenzicht. Als het allemaal mag plaatsvinden natuurlijk.