,

Drie punten en clean sheet voor Beesd in derby tegen G.V.V.

Na de eerste drie punten een week eerder tegen Leerdam Sport hoopte Beesd daar vandaag een goed vervolg aan te geven in de derby tegen G.V.V. Vooraf hadden beide ploegen evenveel punten, dus de verwachting was dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Op een zwaar en drassig hoofdveld op Sportpark Molenzicht was de eerste helft er niet eentje om over naar huis te schrijven. G.V.V. blijkt een aardig jasje uitgedaan te hebben door het stoppen van enkele routiniers en doordat ook Beesd zeer slordig speelde, was er sprake van een nogal rommelige wedstrijd. In de openingsfase is het G.V.V. dat probeert met enkele afstandsschoten een snel doelpunt te forceren, maar keeper Jelle van Soelen is bij de les en verwerkt elke poging goed. Het balbezit is voornamelijk voor Beesd, maar de ploeg grossiert in balverlies, matige passes en gehaaste lange ballen. De keren dat Beesd wel zorgvuldig voetbalt, leidt dit vaak tot (kleine) kansen, maar het is te weinig om daadwerkelijk tot scoren te komen. Beesd komt toch voor rust tot scoren. Na goed doorzetten van linksback Kevin Spronk op nota bene de rechterflank weet hij spits Jens Kroeze te bereiken. De spits speelt gemakkelijk zijn directe tegenstander voorbij en zijn schot van binnen de 16 blijkt venijnig genoeg om de keeper van G.V.V. te verrassen. Zo pakt Beesd qua overwicht een verdiende voorsprong.

Na de rust blijkt Beesd goed oog te hebben voor de verbeterpunten, want er is meer rust aan de bal en geduldig zoekt men naar kansen. Waar de gasten uit Geldermalsen in de eerste helft nog een paar speldenprikjes uitdeelden, is het elftal in de tweede helft conditioneel en voetballend niet bij machte om het Beesd ook maar enigszins moeilijk te maken. Het is Beesd dat dan ook verdiend de voorsprong uitbreidt na een kwartiertje spelen in de tweede helft. Kevin Spronk heeft een puntgave voorzet in huis en de gretige Sven van den Broek duwt de bal met zijn heup bij de tweede paal in het doel. In het restant van de wedstrijd kan Beesd rustig op zoek naar meer doelpunten en dit lukt uiteindelijk nog twee keer. Eerst is het Nick van der Burg die een penalty goed binnen pegelt. Luttele minuten later is het Stefan van den Bosch die met een zeer fraaie poging vanaf de linkerkant de bal over de keeper weet te schieten in de verre hoek. In de slotfase vergeet Nick van der Burg zijn tweede doelpunt te maken uit weer een penalty en blijkt een grote kans na slecht uittrappen van G.V.V. niet aan Jens Kroeze besteed. Met een zeer sterke tweede helft wint Beesd uiteindelijk met 4-0.

Een mooie en verdiende overwinning voor Beesd die eigenlijk geen moment in gevaar is gekomen. Volgende week zal de tegenstand waarschijnlijk een stuk zwaarder zijn, want dan reist de ploeg van Ben Frehe af naar nummer 3 Asperen. Dit elftal heeft nog geen enkele keer verloren en mikt dan ook op promotie naar de derde klasse. Aftrap is, voorlopig, om 15.00 op Sportpark Asperen.