,

Derde winst op rij voor kansen missend Beesd

Na de overtuigende midweekse 1-5 overwinning uit bij Kerkwijk stond afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen provinciegenoot Well op het programma. Een ploeg die buiten de twee titelkandidaten O.S.S.’20 en De Braak knap lange tijd op de derde plek stond, maar de laatste weken beduidend minder goed in vorm is. Thuis verloor Beesd met 1-2 van Well, dus een mooie gelegenheid om dat recht te zetten.

Vanaf minuut 1 is Beesd de sterkere ploeg. Met veel druk op de laatste linie van Well is het eigenlijk wachten op de openingstreffer. Kansen creëert Beesd daarvoor genoeg in de eerste helft. De eerste is misschien wel gelijk de grootste. Na goed drukzetten van Jens Kroeze snoept hij de bal af van de laatste man van Well en kan 1 op 1 richting de goal. Onzelfzuchtig legt hij de bal breed op Jarno van de Water, maar deze krijgt het vanaf 5 meter voor elkaar om de bal naast de goal te schieten. Jens Kroeze krijgt enkele momenten later zelf de kans om Beesd op voorsprong te zetten, maar hinkend op de gedachte dat hij mogelijk wordt afgevlagd is zijn inzet een makkelijke prooi voor de Wellse keeper. Ook de derde aanvaller, spits Nick van der Burg, heeft het vizier niet op scherp staan. Na een goede versnelling op rechts en dito schot kan deze alsnog gekeerd worden door de keeper van Well en een teruggebrachte bal uit een corner kopt Van der Burg op de bovenkant van de dwarsligger. Oude voetbalwetten gelden ook in de 4e klasse, zo blijkt. In de laatste minuut van de eerste helft is het namelijk een lange haal van Well naar voren en waar de spits meters buitenspel staat, geldt dat voor Jan Lindhout zeker niet en in de 1 op 1 met keeper Edwin Tuller rondt hij koeltjes af. Compleet tegen de verhoudingen in gaan de ploegen rusten met een voorsprong voor Well.

De achterstand vlak voor rust is een flinke domper voor de elf van Beesd, maar door de vele kansen die de ploeg creëerde in de eerste helft is er nog alle geloof in een goed resultaat. Dit geloof betaalt zich al vroeg uit in de tweede helft. Na een hoekschop heeft Nick van der Burg een mooie kapbeweging in huis waarmee hij zijn tegenstander het bos instuurt. Zijn voorzet kan nog geblokt worden, maar de afvallende bal is voor invaller Jorn van den Broek, deze behoudt het overzicht en legt breed op Kevin Spronk. Deze neemt de bal in een keer op de pantoffel en deze zeilt fraai in de rechterhoek en zet Beesd hiermee dik verdiend op gelijke hoogte. Well toont, in tegenstelling tot de eerste helft, meer aanvallende dadendrang en het is dan ook minder eenrichtingsverkeer, maar grote kansen weten de gastheren niet te produceren. Dit is ook de verdienste van de defensie van Beesd die de laatste weken als een huis staat en weinig tot niets weggeeft en ook vandaag is men niet van plan om nog een tegentreffer toe te staan. Waar de defensie vandaag als een huis staat, geldt dat niet voor de scherpte in de voorhoede. Net als in eerste helft wordt de ene na de andere kans gemist en blijft het lange tijd gelijk tussen beide ploegen. Een kwartier voor tijd denkt Nick van Gameren op rechts na een handige actie door te kunnen richting het vijandelijke doel, maar verdediger René van der Werken besluit aan de noodrem te trekken en de scheidsrechter kan niet anders dan deze schandalige charge te bestraffen met een rode kaart. Met tien man is het voor Well alle hens aan dek, al graaft de ploeg zich zeker niet in. Echter in de omschakeling heeft Beesd zeeën van ruimte en uiteindelijk pakt Beesd de verdiende voorsprong. Na een steekbal komt de bal in de 16 van Well voor de voeten van Kevin Spronk en de linkshalf is als enige vandaag wel scherp in de afronding en met een bekeken schuiver in de verre hoek tekent hij voor zijn tweede treffer van de middag. In de slotfase kan Beesd de score nog een fraaier aanzien geven, maar net als de gehele middag ontbeert het aan de afronding. Het blijft dus 1-2 en op de winst valt niks af te dingen, enkel dat de score wat hoger had moeten uitvallen.

Zo pakt Beesd voor de derde wedstrijd op rij drie punten en lijkt het op weg naar een sterke afsluiting van een wisselvallig seizoen. Het zal niet makkelijk worden om de goede reeks door te zetten, want aankomende zaterdag staat de derby tegen G.V.V. op het programma. Na een matige seizoenstart ligt de ploeg op koers voor een hoge eindklassering en mogelijk zelfs het spelen van nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Het belooft in ieder geval een prachtige voetbaldag te worden, want Beesd 1, 2 en 3 spelen allen aankomende zaterdag thuis om 14.30!