De kop is er weer af voor Beesd 2

Beesd – Na het gekke einde van het vorige seizoen werd er vandaag weer gevoetbald door Beesd 2. Weliswaar stond Beesd op plaats nummer 1 toen er een streep door de competitie wordt gezet, een kampioenschap was het niet. Er is wel het een en ander veranderd bij het tweede, wat jonge talenten van de A zijn doorgestroomd. Waar vorig jaar doelman Jari Meijvogel werd gehaald door een tekort aan keepers, starten we dit jaar met 3 ballenvangers. Kapitein Hans Kroeze is noodgedwongen verkocht aan Beesd 1. Penningmeester Jan Kroeze zag geen andere mogelijkhijd om het monstersalaris van Hoofdcoach Kroeze op te hoesten. Hoofdcoach Kroeze die gelukkig net op tijd hersteld is van een zware achillespees blessure, die hij heeft opgelopen in de voetvolley finale op het afsluitingsuitje.
Sommige dingen veranderen gelukkig nooit. Zo loopt de knapste kaasboer van Nederland weer met de bidons, klinkt uit de kleedkamer Ben en Ruurd en heeft Jan Kroeze nog steeds niet gescoord.
Met een heerlijk zonnetje klonk om 12 uur de fluit voor de aftrap van de eerste oefenwedstrijd tegen Focus’07 2. De heren uit Culemborg konden een aardig balletje trappen en kwamen binnen 10 minuten op een 0-1 voorsprong. Doelman van Soelen lijkt nog wat wedstrijdritme te missen na zijn blessure en ging niet geheel vrij uit bij dit doelpunt. Igor Bassa wist na ongeveer een kwartier spelen te scoren, echter wel in het Beesdse doel. Een indraaiende hoekschop werd door de laatste man van Beesd knap binnen gekopt. Na de drinkpauze werd Beesd iets sterker, een aanval van Jeroen van Gameren werd binnen gewerkt door de laatste man van Focus en zo stond het snel 1-2. Nog geen 3 minuten later schoot de spits van Focus de bal snoeihard achter doelman van Soelen en zo stond de marge snel weer op 2. 8 minuten voor rust vond Jeroen van Gameren weer de aansluiting, na een goede aanval schoof hij de bal in het net, 2-3. Ondanks wat reddingen van de Beesdse goalie kwam Focus net voor rust op een 2-4 voorsprong via een penalty.
In de tweede helft kwam Beesd goed uit de startblokken. Via een actie van Jeroen Spronk kwam de bal bij Colin van de Broek die de bal knap achter doelman van Focus hakte. Lucas de Bruin maakte tien minuutjes later de gelijkmaker voor Beesd. Via een heerlijk steekballetje van Timo Warrens schoot hij snoeihard de bal diagonaal in de hoek. Ondanks 2 goede reddingen van de ingevallen doelman Jari Meijvogel wist Focus’07 10 minuten voor tijd weer op voorsprong te komen. Na een pingelactie van de rechtsbuiten van Focus werd de bal langs doelman Meijvogel gerommeld. Beesd zette nog even aan in de laatste fase van de wedstrijd, maar kon geen late gelijkmaker produceren.
Zo verliest Beesd 2 met 4-5 van Focus 2. Hoofdcoaches Kroeze en Bronk keerden redelijk tevreden terug in de kleedkamer. De kop is er weer af voor Beesd 2. We pakken lekker door, want morgen (dinsdag) staat de volgende tegenstander alweer klaar. Dan gaan de strijders van Kroeze en Bronk naar MVV’58, er wordt om 20.00 afgetrapt in Meteren.