,

Dag Evert van Zelst

Dag Evert.

Samen met uitvaartverzorging Rivierenland organiseerde Voetbal Vereniging Beesd op woensdag 24 februari een laatste groet aan hun clubicoon Evert van Zelst. Het werd een waardig afscheid.

Vele jongeren hadden zich op de aankomstweg naar Sportpark Molenzicht opgesteld tussen een haag van rode en zwarte ballonnen en onder luid applaus werd Evert voorafgegaan door het damesteam van kleindochter Fenne en zoon Jos op zijn laatste gang naar zijn club begeleid.

Daar werd hij bij de ingang opgesteld tussen de vele bloemstukken, met zijn viskoffer, zakmes en onafscheidelijke pet. Velen maakten gebruik van de mogelijkheid om via een drive-thru afscheid te nemen en de familie vanuit de auto te condoleren en sterkte te wensen. Verkeersregelaars zorgden ervoor dat de vele auto’s, fietsers en elftallen te voet veilig hun weg vonden op de door fakkels verlichte smalle aankomstweg naar het voetbalveld.

Dan zie je waar een dorpsclub groot in kan zijn.

Samen plezier hebben, maar er ook zijn om elkaar te steunen bij verdriet.

Na afloop bedankten de familieleden de vele vrijwilligers en vertrok Evert naar de RK Kerk waar de dag erna de uitvaart werd gehouden.

Indrukwekkend, dat is het juiste woord.

Want dat was het.