,

Corona update van 27 november

Beste leden,

De situatie in de ziekenhuizen is momenteel zo ernstig dat de overheid heeft besloten om verdere maatregelen tegen het Covid virus te nemen. De maatregelen raken de samenleving en het amateurvoetbal.

De komende drie weken, vanaf zondag 28 november, moeten sportaccommodaties tussen 17.00 – 05.00 uur dicht zijn. Een harde klap voor onze sport, maar samen met de verenigingen zullen wij wederom onze verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus.Dit weekend, zaterdag 27 en zondag 28 november, mag er nog gevoetbald worden. De huidige corona regels zullen hier nog steeds van kracht zijn. Dit betekent:

  • Publiek is helaas niet welkom. Hierbij geldt een uitzondering voor alle personen die functioneel noodzakelijk zijn voor de wedstrijden, zoals scheidsrechters, trainers, coaches, leiders, vrijwilligers, onderhoudsprofessionals, en strikt noodzakelijke rij-ouders.
  • In de kantine en de kleedkamer is een Corona Toegangs Bewijs (CTB) voor alle personen van 18 jaar en ouder verplicht.
  • Vaste zitplaatsen zijn verplicht in de kantine.
  • Het afhalen van eten/drinken bij een afhaalpunt (binnen) mag zonder CTB maar mét mondkapje.
  • De kantine moet op zaterdag 27 november om 20.00 uur dicht en op zondag 28 november vanaf 17.00 uur.

Vanaf zondag 28 november 05.00 uur gelden de volgende regels voor de sport.

  • Na 17.00 uur moeten de sportaccommodaties dicht zijn.
  • Wedstrijden van zondag 28 november kunnen doorgang vinden.
  • Georganiseerd buiten sporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand. Ter verduidelijking, dit mag dus niet plaatsvinden op de sportaccommodatie zelf.

Deze maatregelen van het kabinet gelden voor 3 weken en gelden in ieder geval tot 19 december 2021.

Op dinsdag 14 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld.Het is logisch dat deze nieuwe overheidsmaatregelen veel vragen oproepen. Ook is toegezegd dat er nieuwe financiële steunpakketten beschikbaar komen. Er wordt hard gewerkt aan het verduidelijken van alle maatregelen. Wij nemen zo snel mogelijk een besluit over de voortgang van de competities voor de komende weken en informeren dan alle verenigingen en scheidsrechters. Kijk dan ook op www.knvb.nl