Bram, Guus en Bart proeven van het grote tweede

Op zaterdag 1 oktober stond er een belangrijke wedstrijd op het spel voor de mannen van coach Carl Kroeze. Niet alleen wou Beesd zich revancheren tegen de Leerdammers, maar ook wou Beesd de eerste punten in de tas stoppen. Voor Carl begon de wedstrijd al vervelend kers verse aanvoerder Koen Vissenberg moest vlak voor de wedstrijd afgestaan worden aan het grote vierde van Beesd. Dit resulteerde meteen in een hoop gepuzzel aan de opstelling.
Beesd begon de wedstrijd met een hoop wil om te winnen. Het door LRC genoemde kelderklasse voetbal van Beesd had zeker aan het begin van de wedstrijd de overhand. Beesd kreeg een aantal goede kansen aan de hand van Bart en Jesse die helaas niet afgerond konden worden. Na 20 minuten kreeg Beesd nog een kans Jesse probeerde Bram Kroeze diep te steken en legd de bal op rondje zestien. De keeper van de Leerdammers leek deze te pakken, maar liet deze bal los waardoor Bram Kroeze hem simpel af kon pakken en de 1-0 kon intikken.
Vlak voor rust kreeg Beesd via Bram en Jesse nog een dubbele kans, maar die werden goed gekeerd door de keeper van LRC. De eerste helft eindigde wat dubieus. Bram Kroeze kreeg rood, een LRC’er geel, maar deze werd toch omgedraaid naar rood. Dit zorgde voor een tien tegen tien situatie voor de rest van de wedstrijd.
Beesd 2 was het na de rust aardig kwijt. Het eigen spel kon niet meer gespeeld worden en Beesd kreeg meteen een aantal kansen te voorduren. Na 55 minuten spelen wordt de bal helaas verkeerd weggewerkt binnen de 16 waardoor LRC simpel 1-1 kon maken. Kort daarna volgt er een handsbal na een corner wat resulteert in een penalty en een 1-2 tussenstand. Guus kreeg 2 keer de kans om de gelijkmaker op zijn schoenen te hebben. Echter werd de vrije trap goed gepakt en werd er kort voor doel gemist. De wedstrijd eindigde door een schot van afstand in een 1-3 eindstand.
Na de wedstrijd waren er nog enkele interviews. Zo kwamen Mels en Guus met de volgende woorden:
Mels: “Ik heb 20 minuten linksback gespeeld. Ik begrijp de keuze van Carl dat ik van spits naar linksback ben geplaatst door de domme rode kaart van Bram Kroeze. Ondanks dit zie ik voor Carl toch een mooi seizoen erin en ik hoop dat Carl zijn dochter nog weet te strikken als waterdrager/masseur”.
Guus: “1e helft goed, 2e helft kwam de brakheid tevoorschijn. Volgende week 3 punten in t tassie!En ohja leuke dochter heeft die trainer, verder onbekend bij mij, maar zag dat de functie waterdrager/verzorger nog open was”.
Zaterdag 8 oktober zal Nivo Sparta op Beesd staan te wachten. Net zoals Beesd wachten zij ook nog op de eerste punten en zal zit een spannende wedstrijd worden om 13:30 op sportpark Molenzicht.