,

Boeiende lezing Foppe de Haan voor leden Business Club

Woensdag 5 februari was Foppe de Haan te gast bij de VVBeesd om daar voor ongeveer 100 toeschouwers van de BC van v.v. Beesd over zijn loopbaan als voetballer, trainer en coach te vertellen.

Foppe is geen onbekende in de voetbalwereld zijn krachten liggen op samenwerking, prestatiegericht bezig zijn, teambuilding en omgaan met verschillende culturen. Hij vertelde hier dan ook zeer enthousiast over. Met zijn presentatie, doorspekt met Friese anekdotes, wist Foppe de toeschouwers aan zijn zijde te krijgen.

De kracht van zijn verhaal schuilt in de ‘no nonsense’-aanpak, de herkenbaarheid en de eigenzinnige en humoristische wijze waarop Foppe een stukje van zichzelf liet zien. De als onderwijzer begonnen voetbaltrainer Foppe de Haan kreeg landelijke bekendheid als langstzittende trainer bij SC Heerenveen, waar hij zeer succesvol was en samen met voorzitter Riemer van der Velde de club wist uit te bouwen tot een subtopper in de Eredivisie.

Ook als coach van Jong Oranje schreef hij geschiedenis door in 2006 het Europees kampioenschap te winnen.

Nadat De Haan te kennen had gegeven te zullen stoppen als trainer kroop het bloed toch waar het niet gaan kan en tekende hij een één jarig contract bij Ajax Cape Town,waar hij uiteindelijk twee jaar verbleef. Dat De Haan een bijzondere carrière had en altijd is gegaan voor verbetering en plezier in het voetbalspel blijkt ook wel uit zijn vier weken durende bondscoachschap van het eiland Tuvalu. Ook is hij in 2017 als adviseur van bondscoach Sarina Wiegman met het Nederlands vrouwenvoetbalelftal Europees kampioen in ons eigen land is geworden.

Foppe kan terugkijken op een glasrijke loopbaan en bezorgde de Business Club van de v.v. Beesd een gezellige avond die besloten werd onder het genot van een hapje en drankje.