,

Bekeravontuur eindigt voor Beesd in Ameide

Ameide – Na het verlies tegen Vuren en het gelijkspel tegen Asperen is Beesd al klaar in de beker voor dit jaar. De laatste bekerwedstrijd tegen Ameide stond deze zaterdag gepland. Ameide is al bijna zeker van de groepswinst na de 7-2 overwinning tegen Vuren.

In de openingsfase werd Ameide al snel een aantal keer gevaarlijk, een bal op de het aluminium was de eerste waarschuwing voor Beesd. Na ongeveer een kwartier spelen vloerde Kevin Kruissen een aanvaller van Ameide in het strafschop en belandde de bal op de stip. Doelman Jelle van Soelen zat dichtbij maar kon niet voorkomen dat Beesd op een 1-0 achterstand kwam. Tien minuten later wist Stefan van den Bosch na een snelle counter de gelijkmaker binnen te prikken, na een lange solo met de bal liet hij de keeper kansloos, 1-1. Ameide kwam er hierna nog een paar keer gevaarlijk uit, Kevin Kruissen en Jorn van den Broek brachten allebei redding op de doellijn. Zo leken beide ploegen met een gelijkspel aan de thee te gaan, maar niets was minder waar. De thuisploeg kwam toch op voorsprong net voor rust door een schot van Robbert Bakker.

De tweede helft werd na een kwartier hervat met een 2-1 voorsprong voor Ameide. Na 10 minuten spelen kon de thuisploeg weer juichen, met een hard afstandsschot veraste René van Middelkoop doelman van Soelen. In de tweede helft kreeg Beesd wat kansen om dichterbij Ameide te komen, maar helaas zat er geen doelpunt meer in voor de rood-zwarten. Ameide wist in de tweede helft ook niet meer te scoren, de kansen werden soms met wat kunst en vliegwerk gepareerd door de Beesdse achterhoede.

Het bekeravontuur laat Beesd achter zich en de focus kan volledig richting de competitie. Aanstaande zaterdag staat de linge-derby op het programma. Om half drie wordt er op Sportpark Molenzicht afgetrapt voor Beesd – Rhelico.

Alle foto’s van Ameide – Beesd