Beesd wint van koploper Herovina

BEESD – v.v. Beesd heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van VV Herovina. Beesd stijgt door deze overwinning naar de vierde plaats en Herovina blijft eerste.

De thuisploeg opende de wedstrijd al in de 10e minuut met een doelpunt van Nick van Gameren. Na deze vroege domper kwam Herovina beter in de wedstrijd en gedurende de gehele eerste helft hadden de bezoekers meer balbezit. De beste kansen waren echter voor Beesd dat uit counters een paar keer zeer gevaarlijk was. Bij het rustsignaal stond het nog steeds 1-0.

Het spelbeeld bleef redelijk hetzelfde in de tweede helft, Beesd was gevaarlijker en Herovina had meer balbezit. In de 60ste minuut doorbrak Stefan van den Bosch de status quo door de 2-0 te maken voor Beesd. Frank Clements kreeg vervolgens in de 75ste minuut een rode kaart waardoor Herovina nog maar met 10 man stond. De bezoekers wisten 5 minuten later echter wel te scoren uit een vrije trap van Kevin Steenbruggen en daardoor was de spanning weer terug in de wedstrijd. Diep in blessuretijd maakte Jarno van de Water de beslissende 3-1 en zo bleven de 3 punten in Beesd.

Volgende week speelt Beesd uit tegen Asperen en Herovina thuis tegen Peursum.