Beesd wint eerste oefenduel van F.C. Lienden

Na een korte zomeronderbreking en een aantal trainingen staat vandaag de eerste wedstrijd gepland voor Beesd. In Lienden is F.C. Lienden, de zaterdagvariant, de tegenstander. Het zaterdagelftal van Lienden komt net als Beesd uit in de 4e klasse. Daan Pellicaan, overgekomen vanuit de jeugd, maakt vandaag zijn basisdebuut voor Beesd.

Na een aftastende fase van beide elftallen was het Beesd dat de score na 20 minuten opende. Jarno van de Water faalde niet in een één-op-één duel met de doelman van Lienden. De assist werd gegeven door Stefan van den Bosch. Door dit doelpunt ging Beesd de eerste drinkpauze in met een 0-1 voorsprong. Na de korte onderbreking werd Lienden wat sterker, maar tot grote kansen resulteerde dit niet. Via een flitsende aanval was het Beesd dat de score verdubbelde. Via mooi combinatiespel aan de linkerkant via Joery Pippel en Nick van Gameren kwam de bal uiteindelijk bij van de Water. De linksbuiten omspeelde de keeper van Lienden knap en wist op deze manier de 0-2 te maken. Een paar minuten voor rust schoot Stefan van den Bosch de rood-zwarten op een nog luxere voorsprong. Door een snelle spelhervatting en een goede pass van Jarno van de Water kon de middenvelder doorlopen naar het zestien meter gebied van F.C. Lienden. In de afronding liet van den Bosch de keeper kansloos. Met een 0-3 voorsprong ging het elftal van Dick Wammes aan de thee.

In het begin van de tweede helft werd het al snel duidelijk dat F.C. Lienden meer druk naar voren gaf. Via een hoekschop maakte de thuisploeg al na 5 minuten spelen de aansluitingstreffer. Een bal werd niet weggewerkt door de verdediging en kwam plots stil te liggen voor de doellijn van Beesd. Ondanks dat de bal de lijn nog lang niet was gepasseerd kende de scheids toch de 1-3 toe aan F.C. Lienden. Kort daarna werd Lienden weer gevaarlijk maar doelman Jelle van Soelen bracht redding op een schot van dichtbij. Na een kwartier eenrichtingsverkeer richting het doel van Beesd kwamen er ook weer kansen voor de rood-zwarten. Jorn van den Broek was 2 keer dichtbij een treffer met een kopbal maar op beide pogingen reageerden de keeper van Lienden goed. Echt grote kansen kwamen er niet meer voor Lienden en na iets meer dan 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde.

Zo wordt de eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen door Beesd met 1-3. Dinsdag 31 augustus staat er opnieuw een oefenwedstrijd gepland. Dan komt HSSC’61 op bezoek op Sportpark Molenzicht, wedstrijd start om 20.15.