Beesd wint derby op Sportpark Molenzicht van Rhelico (4-1)

Na bijna twee jaar stond dan eindelijk weer eens de Lingederby Beesd-Rhelico op het programma. Door twee onafgemaakte seizoenen was de laatste ontmoeting van 9 november 2019 op Sportpark Boutenstein. Destijds won Beesd verdiend met 3-1. Ook vandaag boekte Beesd een overtuigende overwinning (4-1), al ging het zeker niet zo gemakkelijk als de uitslag doet vermoeden. De gasten uit Rumpt waren zeker in de eerste helft het meest gevaarlijk, maar uiteindelijk trok Beesd in de tweede helft de wedstrijd naar zich toe en wist men uit te lopen naar een ruime winstpartij.

 

Om half 3 wordt er op een zonovergoten en drukbezocht Sportpark Molenzicht afgetrapt. Hierin is het Rhelico dat in de openingsfase het scherpst begint en enkele keren gevaar sticht voor de goal van keeper Jelle van Soelen. Beesd het veel moeite met de dode spelmomenten en voorzetten van de Rumptse ploeg en met enig kunst- en vliegwerk blijft de ploeg van Dick Wammes overeind. Aan de andere kant komt Beesd niet verder dan enkele speldenprikjes in de vorm van afstandschoten en ontbeert het elftal bovendien aan zuiverheid en concentratie in de passing, waardoor Rhelico de overhand blijft houden. Toch is het Beesd dat vlak voor de rust de leiding neemt, al is de manier waarop typerend voor de eerste helft van het team. Na een slechte uittrap van keeper Michiel Kuipers valt de bal voor de voeten van Kevin Spronk en deze kan de vrijstaande Jarno van de Water inspelen, deze lijdt balverlies, maar krijgt met enig fortuin de bal opnieuw voor zijn voeten en spurt naar de achterlijn. Hij legt de bal terug richting de vijf meter waar Bram Wakker de bal laat lopen voor de achter hem nog beter gepositioneerde Nick van der Burg en de rechtsbuiten rondt koeltjes af. Zo pakt Beesd op een perfect moment de leiding en fluit de scheidsrechter van dienst slechts luttele minuten later voor de rust.

 

In de tweede helft verandert het spelbeeld weinig, Rhelico blijft het gevaarlijke strijdplan uit de eerste helft hanteren met veel hoge voorzetten in de doelmond. Belangrijk verschil ten opzichte van de eerste helft is dat Beesd gesterkt door de voorsprong beter gaat voetballen en in de wedstrijd komt en de bovenliggende partij is in de tweede helft. Lange tijd weet de ploeg dit niet te vertalen in grote kansen, terwijl Rhelico weer enkele keren dichtbij een gelijkmaker komt. Zo een twintig minuten voor tijd breidt Beesd alsnog de voorsprong uit. Het is mid-mid Kevin Kruissen die een vrije trap van ongeveer 25 meter strak in de hoek schiet en Michiel Kuipers kansloos laat. Opluchting alom bij Beesd, maar Rhelico legt zich nog niet neer bij een nederlaag en komt al binnen vijf minuten tot een aansluitingstreffer. Een corner kan van keihard kiezelhard binnen geknikt worden door Niels Lobregt, 2-1. Rhelico probeert een puntje uit het vuur te slepen, maar de warmte en intensiteit heeft overduidelijk weerslag op het spel van beide ploegen. Ruimtes op het veld en tussen de linies worden steeds groter en Beesd weet hier in de slotfase optimaal van te profiteren. Na een lange bal van Coen Verwolf tast Bas van Rijnsbergen hopeloos mis. Hierdoor kan linksbuiten Jarno van de Water alleen richting goal en in de afronding faalt hij niet, 3-1. Door de marge van twee is het verzet van Rhelico gebroken en kan Beesd de overwinning nog iets meer glans geven. Nadat Jarno een gigantische kans op de 4-1 eerst laat liggen, is het enkele minuten alsnog raak. Na balverlies van Rhelico heeft Timo Warrens oog voor de ruimte op links en met een pass op maat stuurt hij Jarno van de Water op weg richting de goal van Rhelico en waar hij eerder nog op de keeper stuitte, weet hij hem deze keer wel te verschalken met een geplaatst schot in de verre hoek welke binnenkant paal het netje laat bollen en zo zijn tweede van de middag en de vierde van Beesd te maken.

 

Hierna barst het feest los op het terras van Sportpark Molenzicht. Het seizoen beginnen met een prachtige 4-1 overwinning thuis op een zonnig Sportpark Molenzicht onder grote belangstelling. Een mooie manier om het nieuwe seizoen te openen. Aanstaande zaterdag speelt Beesd 1 thuis de ‘uitwedstrijd’ tegen Willem II. Deze wedstrijd stond aanvankelijk in Tilburg gepland, maar vanwege een evenement op het sportpark van de Tilburgers wordt de wedstrijd in Beesd gespeeld.