, ,

Beesd weer met grote cijfers onderuit

Nadat een week eerder kampioenskandidaat Groot-Ammers in de slotfase ver weg liep bij Beesd en met 1-5 won op Molenzicht stond vandaag de uitwedstrijd tegen hoogvlieger Peursum op het programma.

Onder een heerlijk lentezonnetje werd er om half drie afgetrapt het mooie nieuwe complex in Giessenburg. In een boeiende eerste helft gaat het lange tijd gelijk op. Aan beide kanten zijn er verschillende kansen. Zo kan Nick van der Burg al binnen een minuut uithalen vanaf rand 16, maar kan zijn schot geblokt worden. Aan de andere kant heeft Beesd de handen vol aan de snelle linksbuiten aan Peursumse kant die veelvuldig de ruimte achter de defensie probeert te benutten. Uit zo een situatie krijgen de gastheren ook na iets meer dan 20 minuten een buitenkansje in de vorm van een penalty na een ongelukkige handsbal. Jurre Nomen schiet deze feilloos binnen en zet zo zijn ploeg op 1-0. In het vervolg van de eerste helft probeert Beesd de stand nog recht te trekken, maar hoewel men behoorlijk voetbalt, mist de finesse in de eindfase. 1-0 is dan ook de ruststand van een wedstrijd die nog allerminst gespeeld lijkt.

Helaas komt Beesd slecht uit de kleedkamer, want binnen vijf minuten heeft Peursum de marge naar 2 vergroot. Linksbuiten Robin de Bruin troeft de defensie op snelheid af en oog in oog met keeper Jelle van Soelen faalt hij niet. Hierna wordt het spel slordiger aan beide kanten. Peursum speelt duidelijk niet zijn beste wedstrijd, maar Beesd legt ook weinig overtuiging aan de dag. Het is aan keeper Jelle van Soelen te danken dat het nog lange tijd slechts 2-0 blijft. Uiteindelijk weet Peursum er alsnog drie bij te maken in het laatste kwartier, een kwalijk terugkerend patroon bij Bees dit seizoen en zo staat er een keiharde 5-0 eindstand op het scorebord.

Aankomende zaterdag moet Beesd echt 90 minuten lang uit een ander vaatje tappen tegen het sterke Herovina om weer eens een resultaat te halen. Aftrap is om half 3 op Sportpark Molenzicht.

 

Foto’s Arjan van Geffen, v.v. Peursum